MY24: Vespa

Nieuwe looks, nieuwe kleuren en meer gebruiksgemak zijn de sleutelwoorden voor de Vespa Primavera- en Sprint-modellen.

De Vespa Primavera Tech

Vespa hertekende voor MY24 z'n bekende Primavera- en Sprint-modellen. Geen radicale stijlbreuken, maar wel een nieuwe fase in een decennialange evolutie. De Vespa's komen tegenwoordig zowel met een benzinemotor (125 en 150cc) als met een elektrische aandrijflijn. De zogenaamde Elettrica's bevinden zich evenwel op de scheidslijn tussen brom- en motorfiets.

De Primavera en Sprint S-modellen krijgen een hertekende cockpit waarbij het stuur een nieuwe ergonomie heeft en de instrumenten nu bestaan uit een combinatie van analoge en digitale.

De hertekende cockpit van de Vespa Sprint S.

Op de Tech-versies van de Primavera (125 en 150) vinden we voortaan zelfs een 5-duims TFT-dashboard terug. Vespa's eigen MIA-connectiviteits-systeem zorgt voor de verbinding tussen het dashboard en je smartphone. Navigeren gaat via een pictogrammen-systeem en het scherm heeft een aparte dag- en nachtweergave.

De Primavera's en Sprints zijn voortaan ook volledig voorzien van LED-lichtelementen. Starten gebeurt voortaan met een druk op de knop, terwijl de sleutel toegang verleent tot de bergruimte onder het zadel en je toelaat om de scooter te 'ontgrendelen'. 

Primavera

Arancio Impulsivo

Primavera Elettrica

Verde Amabile

Primavera S

Giallo Curioso

Primavera Tech

Blu Energico Opaco

Sprint S

Blu Eclettico

Sprint S Elettrica

Verde Ambizioso Opaco

Tekst: BJ

Foto's: Piaggo Group/Vespa

Geschreven op 8 november 2023
© Motoren & Toerisme