MY24: INDIAN

Indian houdt de lancering van nieuwigheden dit jaar bescheiden met twee speciale edities van bestaande modellen: de FTR 100% R Carbon en de Challenger Elite. 

Zoals de naam al doet vermoeden is de 100% een versie van de FTR R Carbon die voluit voor de carbon-look gaat. Al blijft het niet enkel bij looks. Zo wordt de bezinetank opgebouwd uit carbon met een unieke blauwe tint en is ook de komplampkap volledig uit carbon vervaardigd, net als het voorspatbord en de duocover. Naast die onderdelen in carbon valt ook het witte buizenframe en de Akrapovic uitlaat op. De 100% wordt geproduceerd op 400 exemplaren, waarvan er 250 buiten de VS beschikbaar zullen zijn. Iets voor de snelle beslisser dus.  

Challenger Elite

Een verder aanvulling op het gamma is een Elite-editie van de Challenger, die ze zelf omschrijven als de ultieme American bagger. Dat ultieme bestaat in dit geval uit een volledige vernieuwde geluidsinstallatie met vier speakers van liefst 100 watt. Die hij als eerste in het gamma aangemeten krijgt. Daarnaast is er ook een uniek comfortzadel met rood stiksel, en het charcoal-candy kleurenpallet moet de hoofden van voorbijgangers doen draaien. Heel vaak zal je hem echter niet tegen het lijf lopen, want er worden maar 325 exemplaren wereldwijd verdeeld. 

Geschreven op 7 november 2023
© Motoren & Toerisme