MY22: Nieuwe kleuren voor BMW-modellen

Je kan er je klok gelijk op zetten, elk jaar in juli ‘lost’ BMW Motorrad z’n eerste modelwijzigingen voor het daaropvolgend modeljaar. Dit jaar zijn ze zelfs extra vroeg met de aankondiging van nieuwe kleurstellingen voor hun bestaande modellen. Een overzicht

F 900 R

De F 900 R krijgt er een Exclusive-kleurstelling (in Blue Stone Metallic) bij.

 

Blue Stone metallic

Daarnaast wordt de  Sport-stijl( Light white /Racing blue metallic/Racing red) vernieuwd. De stijl omvat nu ook een spoiler onder de motor, de cover voor de buddyseat verdwijnt echter.

F 900 XR

Op de XR-versie van de F 900 introduceert BMW Motorrad de kleurstelling Triple Black (Black Storm metallic). Deze uitvoering komt standaard met handbeschermers.

BMW S 1000 RR

Op BMW’s superbike maakt de Passion-uitvoering (Mineral Grey Metallic) z’n intrede. 

De M-chassiskit behoort nu tot het standaardpakket van de S 1000 RR. Daardoor wordt het scharnierpunt van de swingarm instelbaar.

Het Dynamic-package kreeg een update en omvat nu Pro-rijmodi, DDC, een cruisecontrol-systeem en verwarmde handvatten.

  • De overige op de S 1000 RR verkrijgbare packages zijn: Race package (M Endurance ketting + sportdemper of M Titanium uitlaatlijn).
  • M package (met  M sportzitje, M lichtgewicht batterij, M GPS ronde(tijd)teller, M wielen uit gegoten aluminium of koolstofvezel. Zwarte tankcover)
  • Billet pack (met M B remhendel/M koppelingshendel, M voetsteunen M remhendelbeschermer)).
  • Het Sport pack voor de S 1000 RR verdwijnt van de optielijst.

S 1000 XR

De viercilinder hoogpoter krijgt een nieuw Triple Black-uitvoering en is voortaan ook leverbaar in Racing Red en Light White/M Motorsport.

S 1000 XR Triple Black
S 1000 XR Racing Red
S 1000 XR Light White/M Motorsport

Ook op de S 1000 XR is nu een M-package leverbaar, maar alleen in combinatie met de M Motorsport-kleurstelling!

R Nine T Urban G/S

BMW’s retro-Dakar-replica krijgt voor 2022 met Imperial blue Metallic een nieuwe kleurstelling.

De 40 years GS-kleurstelling van de Urban G/S verdwijnt uit de optielijst. Voor de meerprijs van € 50 is de Urban G/S voor modeljaar 2022 op offroad-banden leverbaar. Datzelfde aanbod geldt overigens ook op de R Nine T Scrambler.

R 1250 RT

Ook BMW’s enige overgebleven groottoerist krijgt een Triple Black-uitvoering.

BMW nam ook de software van de RT onder handen. Je kan voortaan zelf je favoriete functies aan knoppen aanwijzen en verder werd het gebruikscomfort van het TFT-dashboard verbeterd.

R 1250 RS

De RS krijgt een nieuwe Sport-stijl die Light White combineert met een rood frame.

R 1250 GS

Weinig nieuws van het GS-front (of is het stilte voor een nieuw offensief?). De GS krijgt een houder voor aluminium koffers.

R 18/R 18 Classic

BMW’s dikke retromachines krijgen een aantal nieuwe kleuren voor 2022. Die kleuren zijn:

Mars Red metallic

Manhattan Matt metallic

Option 719 (Galaxy Dust metallic/Titanium Silver 2 metallic). Op die laatste optie krijgt de zwarte aandrijflijn een achteruitversnelling.

Option 719 Design-pack met oa cilinderkop-covers en carter-cover in geborsteld aluminium, 0ption 719 zadel en Option 719 Aero en Icon wielen.

Verder werdt de geometrie van de lage bagagehouder werd aangepast, zodat je ook zonder demontage zonder zadelzakken kan rijden.

 

De nieuwe kleurstellingen en opties voor de bovenstaande modellen kunnen vanaf augustus bij de officiële BMW-dealers besteld worden.

 

Tekst: BJ

Foto's: BMW Motorrad Press

Geschreven op 1 juli 2021
© Motoren & Toerisme