MY22: KTM 1290 Super Duke GT

Geen KTM op EICMA 2021, dat wisten we al een tijdje. De Oostenrijkers meiden de Fiera Milano, maar surfen wel mee op de golf van aandacht die EICMA weet te genereren om de geüpdate 1290 Super Duke GT te lanceren. Die lancering komt er exact een week na die van de 1290 Super Duke R (EVO). Delen beide Super Dukes in wezen hetzelfde V-twin motorblok, dan is dat van de GT net iets minder krachtig (175 pk tov 180 pk). Al zal dat cijfer ruimschoots volstaan voor het betere toerwerk.

Geen wereldschokkende nieuwigheden op dit 'langeafstands-beest', al is het blok nu Euro 5-conform. Verder kreeg de Duke GT lichtere wielen (- 1 kg), een volledig vernieuwd 7-duims TFT dashboard en een nieuw Turn-by-Turn Plus-navigatiesysteem. Ook de mapping-schakelaar werd vernieuwd en de GT kreeg ook nieuw rubber in de vorm van Contisportattack 4 banden. 

Toch nog er even aan herinneren dat ook deze Super Duke GT over een semi-actief veringsysteem (WP Apex) beschikt, dat bovendien kan aangepast worden aan rijder en passagier en bagage. 

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Press

Geschreven op 23 november 2021
© Motoren & Toerisme