MY22: GASGAS trial line-up

Bij veel constructeurs staan een aantal 2021-modellen nog niet in de showroom, en toch denkt men bij GASGAS nu al aan volgend jaar. De Catalaans-Oostenrijkse offroad-specialist laat nu al z'n trials voor volgend seizoen op de wereld los. 

Racing line-up

De Racing is het basismodel van de GASGAS Trial line-up en is leverbaar in vier cilinderinhouden: 125 cc, 250 cc, 280 cc en 300 cc.  Alle krachtbronnen zijn (carburatorgevoede) tweetakt √©√©ncilinders. De machines zijn afgebouwd met componenten van Braktec (Remmen), Renthal (stuur en grips), Tech (voorvork) en Reiger (schokbreker).  Met de Racing Line-up mikt GASGAS op beginnende trialisten en recreanten.

 

TXT GP line-up

De GP-modellen zijn de meer geavanceerde trialmachines van GASGAS. Hiermee mikt het merk op meer ervaren rijders. De GP-modellen komen in dezelfde vier cilinderinhouden (125 cc, 250 cc, 280 cc, en 300 cc) als de Racing. En ook bij het overlopen van de componenten lijst zijn er op het eerste gezicht veel overeenkomsten. Toch maken de TXT GP's wel degelijk het verschil en niet alleen met hun fabrieks-graphics. Zo zijn de Tech voorvork en de Reiger schokbreker op de GP-modellen iets geavanceerder dan die op de Racing-versies. Daarnaast hebben de GP-modellen ook een luchtfilterhuis uit koolstofvezel.

De 2022 GASGAS trialmodellen staan dra bij de GASGAS-dealers.

 

Tekst: BJ

Foto's: GASGAS/Sebas Romero

Geschreven op 16 maart 2021
© Motoren & Toerisme