MY21: Triumph Street Scrambler 900

Een nieuwe week, een nieuwe Triumph, zo lijkt het wel. Ditmaal is het de beurt aan de Street Scrambler om een Euro 5-update te krijgen. De krachtbron van de Street Scrambler, zeg maar het kleinere (of lichtere) broertje van de Scrambler 1200, is de 900 cc-versie van Triumphs gekende paralleltwin. Die motor is ook in Euro 5-trim goed voor een piekvermogen van 65 pk en een maximaal koppel van 80 Nm (aan 3.250 opm). De machine is ook in een A2-versie leverbaar.

Rijhulpmiddelen

De Street Scrambler 900 is standaard uitgerust met uitschakelbare ABS- en tractiecontrole-systemen en heeft daarnaast drie rijmodi (‘Road’, ‘Rain’ en ‘Off-Road’). In die laatste rijmodus worden ABS en tractiecontrole automatisch uitgeschakeld waardoor de rijder de volledige controle over de motorfiets krijgt op de losse bodem.

Triumphs lichtste Scrambler beschikt over een bekrachtigde koppeling, die ten volle rendeert in zwaar verkeer en bij licht offroad-gebruik. De hybride tellerpartij bestaat uit een analoge snelheidsmeter en een digitaal menu-systeem. Dat laatste is makkelijk te bereiken via de intuïtief bedienbare knoppen op het stuur. Onder het zadel vind je een USB-poort waarmee je je smartphone kan opladen. Een zogenaamde ‘fob’ als alternatief voor de klassieke contactsleutel en een LED-achterlicht completeren de uitrusting van de Street Scrambler.

De 2021 Street Scrambler is in drie verschillende kleurstellingen leverbaar:

Jet Black

Urban Grey

Matt Khaki/Matt Ironstone

 

De vanafprijzen van de Street Scrambler 900 zijn € 11.100 (in België) en € 12.250 (in Nederland) voor de Jet Black-uitvoering.

Street Scrambler Sandstorm Edition

Triumph brengt meteen ook een speciale versie van de Euro 5 Street Scrambler op de markt: de Sandstorm Edition.

De Sandstorm Edition krijgt een kleurstelling die naar dezelfde naam luistert, concreet betekent dat een combinatie van Matt Storm Grey en Ironstone. Verder krijgt de machine een hoger geplaatst voorspatbord en een achtersteven uit de Triumph accessoire-lijst, compleet met een compact LED-achterlicht en nummerplaatverlichting. Een heavy duty aluminium carterplaat, een koplampgril met subtiele Triumph-branding, en rubberen kniebeschermers (voor de tank) maken het geheel af.

Triumph gaat slechts 775 exemplaren van deze Sandstorm Edition-versie van de Street Scrambler bouwen. In België bedraagt de basisprijs van deze Sandstorm Edition € 11.700, in Nederland is dat € 12.950.

Tekst: BJ

Foto's: Triumph

Geschreven op 21 april 2021
© Motoren & Toerisme