MY21: Moto Guzzi stelt speciale Centenario-kleurstelling voor

2021 is een speciaal jaar voor Moto Guzzi. Het Italiaanse merk viert dit jaar immers z'n 100e verjaardag en dat maakt dat dit jaar een feestjaar wordt. De hoogtepunt van 100 jaar Moto Guzzi moeten de 'Giornate Mondiali Moto Guzzi (GMG) - of Wereld Moto Guzzi-dagen - worden die van 9 tot en met 12 september in 'adelaarshorst' Mandello del Lario zullen plaats vinden. 

 

De Moto Guzzi V7 Stone in Centenario-kleuren.

Moto Guzzi wacht echter niet tot september en zet nu alvast het feestjaar in met de Centenario-kleurstelling, die op alle huidige modellen van het merk leverbaar wordt. Centenario zal dus leverbaar zijn op de V7, V9 en V85 TT, maar slecht alleen dit jaar. De combinatie van (olijfkleurig) groen en satijn refereert naar Moto Guzzi's legendarische 'Otto Cilindri', de V8-aangedreven racemachine, waarmee het merk in de jaren '50 in de Wegrace GP's mee uitkwam. 

Ook de V85 TT is dit jaar in Centenario-kleuren leverbaar.

Naast het groen, dat dé Moto Guzzi-kleur bij uitstek is, en de satijn-accenten zijn ook de zadels op de Centenario-uitvoeringen van een natuurlijk ogend materiaal voorzien. Verder is de karakteristieke Moto Guzzi-adelaar voor de gelegenheid goudkleurig uitgevoerd.

 

Tekst: BJ

Foto's: Moto Guzzi Press/Piaggo Group

Geschreven op 22 januari 2021
© Motoren & Toerisme