MY20: Triumph Street Triple S

Wie dacht dat alle 2020-modellen reeds gelanceerd waren, is er aan voor de moeite. Daags voor het Brusselse Motorsalon lanceert Triumph de nieuwe Street Triple S. Met die S-versie zet de Street Triple een pas terug. Triumph steekt niet onder stoelen of banken dat deze S een instapmodel is.

In tegenstelling tot de vorig jaar gelanceerde RS-versie van de Street Triple meet de S geen 765cc maar wel 660cc. Standaard komt de Street Triple S als A2-versie met een maximaal vermogen van 35 kW (of 47,6 pk) en een maximaal koppel van 60 Nm. In de ‘full fat’-versie worden dat 95,2 pk en 66 Nm koppel. Het 660cc motorblok voldoet aan de nieuwe Euro 5-reglementering.

street triple s 20my

Triumph gaf de nieuwe Street Triple S een scherper en frisser uiterlijk dan z’n voorganger. Zo werden het vliegenschermpje, de luchtinlaat, de zijpanelen en de achtersteven van de S aangepakt. Blikvanger zijn de nieuwe LED-koplampen waarin ook het daglicht verwerkt is. Ook de spiegels werden hertekend en zijn nu beter instelbaar.

De Street Triple S heeft een degelijke basisuitrusting. Qua elektronische rijhulpmiddelen omvat de basisversie ride-by-wire, tractiecontrole en twee rijmodi (Road en Rain). Voor de belangrijkste componenten deed Triumph een beroep op vertrouwde leveranciers. Brembo tekende voor de remmen, Showa voor de vering en Pirelli voor de Diablo Rosso III-banden.

Tot slot kreeg de Street Triple S ook nieuwe kleurstellingen met nieuwe graphics. De optielijst omvat naast  Triumphs eigen Shift Assist quickshift-systeem en een slip-on demper van Arrow, ondermeer ook verwarmde handvatten, een waterdichte tanktas en een tailpack.

De nieuwe Street Triple S staat vanaf eind februari bij de Triumph-dealer. In België is dat aan een basisprijs van € 8.300, in Nederland gaat hij voor € 10.400 over de toonbank.

Bron: persbericht Triumph

Foto's: Triumph

Geschreven op 8 januari 2020
© Motoren & Toerisme