MY20: Triumph

Nog niet zo lang geleden heeft Wim mogen kennismaken met de nieuwe Street Triple RS. Het  verslag daarvan vind je in ons volgend nummer. Zonet heeft Triumph de Eicma afgetrapt met een nieuwe Bobber en Thruxton.

Triumph Bobber TFC

Wanneer je de afkorting TFC achter een modelnaam van Triumph ziet staan, weet je dat het om een gelimiteerde editie gaat, en deze keer is het niet anders: slechts 750 stuks zullen er van dit pareltje worden geproduceerd. Het piekvermogen is met 10 pk gestegen en het piekkoppel doet er 4 newtonmeters bij. Daarnaast is de massatraagheid van het blok gedaald, waardoor het 500 opm verder kan doorzingen, en hangt er ongeveer 5 kilogram minder aan de haak dan bij de Bobber Black. 

2020_Triumph_BobberTFC

De Bobber is voorzien van onderdelen met naam en faam: denk aan Öhlin-vering, een Arrow-uitlaatsysteem en Brembo-remmen. De gekende rijmodi zijn standaard en het schouwspel van de lichten is volledig led, zoals je mag verwachten van een 2020-model. Maar een TFC is niet compleet zonder detaillering op maat. Een lederen zadel, speciaal clip-onstuur, TFC-badges, zwart gepoedercoat structuurframe, kort bobber voorspatbord, zwart geanodiseerde velgen… kortom, genoeg poespas om die begeerde TFC-badge op dit kunstwerk op wielen te plakken, dat van jou is voor een vanafprijs van 19.500 euro. 

2020_Triumph_BobberTFC

Triumph Thruxton RS

De caféracer leeft verder en staat klaar om 2020 af te trappen. Het 1.200cc-motorblok heeft een update gekregen, zodat er 8 pk extra wordt geleverd en het piekkoppel van 112 Nm wordt 700 opm vroeger bereikt. Ook hier is de massatraagheid geslonken en verschuift de rode lijn naar boven met 500 opm, samen met een totale gewichtsbesparing van 6 kg.

2020_Triumph_ThruxtonRS
Thruxton RS

Het geheel is voorzien van een instelbare UPSD Showa-voorvork, dubbele instelbare veerdempers van Öhlin, Brembo's, Metzeler Racetec RR-banden, ledverlichting, ABS, schakelbare tractiecontrole, USB-aansluiting, en nog veel meer om er zeker van te zijn dat de rijder in de watten wordt gelegd. Triumph staat erom bekend dat ze de mogelijkheid bieden je motor te individualiseren. Deze keer staan er tachtig accessoires klaar, waaronder een Track Racer-inspiratiekit. De prijzen van dit model worden 16 december bekendgemaakt. 

2020_Triumph_ThruxtonRS

Triumph Bonneville T120 en T100 Bud Ekins special edition

In 2020 introduceert Triumph twee speciale edities van de Bonneville T120 en T100 met de iconische naam van stuntrijder Bud Ekins. Deze motorgrootheid uit de jaren zestig was een professionele Hollywood-stuntman en een getalenteerd motorcrosser en woestijnracer. Als stand-in voor Steve McQueen maakte hij de befaamde sprong met een motorfiets voor de film The Great Escape. De twee nieuwe speciale edities zijn voorzien van een uniek kleurenschema dat is geïnspireerd door de stuntmotor van Bud Ekins. Ze vallen verder op door een reeks speciale details en accenten.

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: Triumph

Geschreven op 5 november 2019
© Motoren & Toerisme