MY20: Harley lanceert drie CVO-modellen

De Custom Vehicle Operations-afdeling (CVO) van Harley-Davidson komt voor modeljaar 2020 met drie nieuwe modellen: de CVO Street Glide, de CVO Limited en de CVO Tri Glide.

CVO Street Glide

Deze Street Glide is een ‘old school’ ogende toermachine, die aangedreven wordt door de 117-versie van de Milwaukee-Eight V-twin. De 1923 cc metende krachtbron produceert een maximumkoppel van 169 Nm. Naast een custom ‘paintjob’, de premium Talon wielen en de custom hendels krijgt de Street Glide in CVO-uitvoering ook een Boom Box entertainment-systeem. Op de CVO Street Glide is dat audiosysteem uitgerust met maar liefst 3 verschillende versterkers. In totaal bedraagt de audio output 900 watt. Via een interface voor draadloze headsets kan je als rijder met je passagier of andere rijders communiceren. Via het H-D Connect-systeem blijf je op de hoogte van de toestand van je Street Glide.

 

De CVO Street Glide komt in drie verschillende kleurstellingen: Black Stardust Fade, Sand Dune en Smoky Gray & Black Hole. De basisprijs van de CVO Street Glide bedraagt € 40.600.

 

CVO Limited

De CVO Limited is gebaseerd op de Ultra Limited toermachine. Ook hier de Milwaukee-Eight 117 als krachtbron. De CVO Limited heeft de klassieke Harley-topcase en de ultra-comfortabele passagierszetel. Naast een custom lakuitvoering beschikt de CVO Limited ook over het Boom Box entertainment- en communicatie-systeem.

De CVO Limited is leverbaar in drie kleurstellingen: Sand Dune, Smoky Gray & Stormcloud en Moonlight Blue & Deep Blue Sea. De basisprijs van de CVO Limited bedraagt € 43.300.

 

CVO Tri Glide

Harley komt met deze CVO-versie van de Tri Glide trike omdat de vraag ernaar enorm was. Ook hier fungeert het dikke Milwaukee-Eight 117 motorblok als krachtbron. De CVO Tri Glide is voorzien van de adaptieve Daymaker-koplamp. De CVO-jongens gaven de Tri Glide ook de nodige Cahuna-componenten. Te weten: handvatten, hendels, voetsteunen en treeplanken. Ook op de CVO Tri Glide zorgt het Boom Box-systeem voor communicatie en entertainment. Met het H-D Connect-systeem blijf je op de hoogte van de toestand van je motorfiets. De afwerking mag er ook zijn met een Tomahawk 19-duims voorwiel en twee 18-duims achterwielen van hetzelfde type.

De CVO Tri Glide is beschikbaar in de kleurstelling, Mako Shark Fade en heeft een basisprijs van € 54.500.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Harley-Davidson Media

Geschreven op 21 augustus 2019
© Motoren & Toerisme