MY20: Harley-Davidson Road Glide Limited

De nieuwe Road Glide Limited vervangt voor modeljaar 2020 de bestaande Road Glide Ultra. Zoals je dat van een premium toermachine mag verwachten is deze Harley erg rijkelijk uitgerust.

Ook op de Road Glide Limited fungeert de 114-versie van de Milwaukee-Eight als krachtbron. In dit geval is de Milwaukee-Eight echter voorzien van Harley-Davidsons eigen Twin-Cooled vloeistofkoeling-systeem. Daardoor komt het maximale koppel op 166 Nm te liggen.

Op de Road Glide Limited valt meteen de forse kopkuip op. Harley-Davidson noemt deze de shark-nose. De kuip is voorzien van een 13,5-duims windscherm en dubbele Daymaker Reflector LED-koplampen.  De binnen-afwerking van de kuip is voorzien van glanslak. Daarnaast beschikt de Road Glide Limited over verwarmde handvatten en de spectaculair ogende Slicer II Contrast Bright wielen.

Brembo tekent voor de remmen op de Road Glide Limited. Via het nieuwe elektronische Reflex-systeem zijn die aan elkaar gelinkt. Met de H-D Connect-service en het Boom Box entertainment-systeem is de Road Glide Limited goed voorzien van elektronica.

De Road Glide Limited is leverbaar in maar liefst 11 verschillende kleurstellingen waarvan sommigen twee kleuren combineren. Daarnaast kan je, naargelang je eigen smaak ook opteren voor een afwerking in chroom of om bepaalde onderdelen zwart te laten lakken.

De in Vivid Black uitgevoerde basisversie van de Road Glide Limited kost in België € 29.900.

 

Foto's: Harley-Davidson Media

Tekst: Bart Jacobs

Geschreven op 21 augustus 2019
© Motoren & Toerisme