MY 2020: KTM MX line-up

Na de introductie van de nieuwe KTM SX-generatie van vorig jaar, hebben de 2-taktmotoren KTM 125 SX, KTM 150 SX en KTM 250 SX en de 4-taktmodellen KTM 250 SX-F, KTM 350 SX-F en KTM 450 SX-F voor modeljaar 2020 verdere updates aan de motor gekregen, om zo de prestaties nog verder te verbeteren en om te garanderen dat ze zo competitief en wedstrijdklaar blijven als altijd. Deze minutieuze verbeteringen, ontwikkeld met de KTM-testrijders in Europa en de VS en Factory-racers van over de hele wereld, vormen een aanvulling op de kwalitatief hoogstaande productie-onderdelen die al in de KTM SX-serie te vinden zijn.

Dankzij de frisse graphics en kleuren is het uiterlijk klaar voor het nieuwe seizoen, terwijl deze marktleidende line-up ook standaard is uitgerust met een E-starter en een keuzeschakelaar met geïntegreerde tractie- en launch-controle voor de 4-taktmotoren, evenals premium remmen van Brembo en No-Dirt-voetsteunen. Verder is modeljaar 2020 voorzien van hoogwaardige uitlaatsystemen, kunststof elementen en zadels, en een opnieuw ontworpen WP XACT-ophanging met bewezen AER-technologie, voor verbeterde rijeigenschappen.


 

De 2020 KTM SX 85

De sportminicycle-serie van KTM is ontworpen door dezelfde technici die verantwoordelijk zijn voor de motoren van racers als Jeffrey Herlings, Antonio Cairoli en Cooper Webb en blijven toonaangevend op het gebied van vanuit de fabriek geleverde prestaties voor jonge rijders. Voor modeljaar 2020 hebben de KTM 50 SX, KTM 65 SX en KTM 85 SX een nieuw uiterlijk gekregen en zijn ook deze voorzien van een WP XACT-ophanging, voor nauwkeurige besturing en stabiliteit in de zwaarste motorcrossomstandigheden.

Alle juniormodellen zijn uitgerust met premium onderdelen, zoals de hoogwaardige Formula-remmen, een hoogsterkte frame van staal, ergonomisch ontworpen bodywork en een zeer krachtige motor. De KTM 65 SX heeft in modeljaar 2020 een aangepaste ontstekingscurve gekregen voor verbeterde prestaties en de carburateur is geoptimaliseerd voor een betere vermogensafgifte. Zijn grotere broer, de KTM 85 SX, heeft een nieuwe bevestiging voor de aandrijfas, om zo de fixering van het tandwiel veiliger te maken. Ook is de KTM 85 SX voorzien van een opnieuw ontworpen geluidsdemper met verbeterde demperwol, wat gewicht bespaart.


 

De 2020 KTM 450 SX-F.

Er wordt met de KTM SX-E 5 tevens een interessante nieuwe optie voor jonge rijders toegevoegd aan het aanbod sportminicycles. De KTM SX-E 5 is gebaseerd op het hoogwaardige frame van de KTM 50 SX, maar wordt aangedreven door een elektrische motor. Daardoor is de KTM SX-E 5 eenvoudig te hanteren, heeft deze motor een lage uitstoot en geluidsproductie, en vereist deze minimaal onderhoud. Rijders kunnen dus op meer plekken rijden, zonder in te leveren op gebruiksgemak. De hoogte van deze nieuwe motor in de line-up van KTM is compleet instelbaar, wat de motor geschikt maakt voor rijders van vier tot tien jaar oud. De KTM SX-E 5 wordt deze zomer geïntroduceerd.

“Om consistent te presteren op ieder raceniveau, is het belangrijk om te blijven ontwikkelen. Het werk houdt nooit op, of dat nu in Mattighofen is of bij onze technici in de VS. Het SX-aanbod van KTM voor modeljaar 2020 heeft enkele updates gekregen om de baanbrekende nieuwe generatie van vorig jaar verder te verbeteren. We zien al dat onze constante ontwikkeling zijn vruchten afwerpt: onze sporters in zowel Supercross als Motocross hebben dit seizoen geweldige resultaten behaald. De sportminicycle-modellen van KTM worden ontwikkeld door hetzelfde R&D-team als hun grotere broers en blijven door hun verbeteringen voor modeljaar 2020 hoog in de juniorcompetities te vinden. Bovendien zijn we enthousiast over de langverwachte introductie van de volledig nieuwe elektrische KTM SX-E 5-motorfiets, die deze zomer beschikbaar komt,” vertelt Senior Product Manager Offroad Joachim Sauer.

 

Bron: persbericht KTM

Foto’s: KTM

 

Geschreven op 30 april 2019
© Motoren & Toerisme