MY 2020: Husqvarna Junior MX line-up

Naast de MX line-up stelde Husqvarna ook z’n Junior MX line-up voor. Die telt in 2020 opnieuw vijf modellen, allen voorzien van een tweetaktmotor. De junior-machientjes krijgen voor 2020 nagenoeg dezelfde graphics als hun grotere broers. Ook hier, en wellicht nog meer dan voor de modellen voor volwassenen, geldt dat evolutie primeert op revolutie. Zij het dat er met de gloednieuwe en elektrische EE 5 later deze zomer nog wel een revolutie(tje) op komst is!

De schattige TC 50 mini is de allerkleinste 'Husky'.

De grootste nieuwigheid van de Junior line-up zit bij Husqvarna’s kleinste telg, de TC 50, die voor volgend jaar een aluminium achterbrug krijgt. De TC 50 komt overigens ook in een lagere mini-versie voor de allerkleinsten. De 50cc machine heeft een automatische koppeling en eentraps automatische versnellingsbak.

 

De Husqvarna TC 65

Met de TC 65 begint het serieuze werk. Op deze Husky leert het jonge crosstalent immers schakelen en dat meteen met een zesbak! Ook op de TC 65 treffen we de WP XACT luchtvering. Op de jeugdmodellen is de schokbreker echter rechtstreeks op de achtervork gemonteerd, zonder linksysteem.

De TC 85 komt zowel in een lage als in een hoge versie.

De TC 85 blijft de top van Husqvarna junior MX line-up. De machine komt in twee versies: een kleine wielenversie met 14-duims achterwiel en 17-duims voorwiel en een grote wielenversie met 16-duims achterwiel en 19-duims voorwiel.

 

De elektrische Husqvarna EE 5.

Bovenop deze attractieve en uitgebreide Junior line-up komt deze zomer ook nog eens Husqvarna’s eerste elektrische (mini-)crossmotor: de EE 5. Een motorfietsje waar (voorlopig) nog geen crossklasse voor bestaat maar dat zoon- of dochterlief wel moet toelaten om de kneepjes van het vak in de tuin te leren. Naar de prijs van de EE 5 blijft het voorlopig gissen. 

 

 

Prijzen Husqvarna Junior MX line-up

 

TC 50 Mini - € 3.809

TC 50 - € 4.049

 

TC 65 - € 4.819

 

TC 85 klein - € 5.879

TC 85 groot - € 5.879

 

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Husqvarna/Kiska – H.Mitterbauer

Geschreven op 30 april 2019
© Motoren & Toerisme