M&T-lezersreis voorjaar 2018

M&T-lezersreis

Traditiegetrouw willen we met jullie, onze trouwe lezers, het motorseizoen echt op gang schieten tijdens een vierdaagse lezersreis. Zij die al meegingen weten dat zo’n uitstapje garant staat voor enkele dagen puur motorplezier. Van 20 tot 23 april willen we samen met jullie Luxemburg verkennen

De omgeving die we hebben uitgezocht is bijzonder rustig, soms lijkt het alsof de wegen helemaal van jou alleen zijn. De natuur is daarentegen zeer uitbundig en nodigt regelmatig uit om te stoppen, zodat je ook echt van het landschap kan genieten. Het is in deze regio behoorlijk heuvelachtig waardoor je met de regelmaat van de klok wordt getrakteerd op prachtige vergezichten. Er zijn rotsen, valleien, schitterende natuurparken en flinke bossen, het ideale decor om samen met je motor tot rust te komen. ’s Avonds gaan we met z’n allen samen eten en spelen we de stilaan beruchte ‘M&T motorkwis’.

De tochten die je tijdens deze 4-daagse trip maakt, brengen je in Luxemburg en Duitsland. We hebben de ritten bewust niet te lang gemaakt, zodat je de tijd hebt om af en toe te stoppen bij één van de vele bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Je kunt de mini-Stelvio bij Kautenbach beklimmen, stadjes als Wilz, Clervaux, Vianden en Echternach opzoeken, het Müllerthal in het zuiden verkennen of in oostelijke richting naar de ruïnes van kasteel Larochette rijden. Welke richting je ook kiest, je zult genieten van al het bochtenwerk en de vele hellingen. Om je in die sfeer te houden hebben we voor de terugreis een prachtige route uitgezet die je door de Duitse Eifel terug naar België brengt.

Het hotel waar we overnachten ligt in de heuvels van de Luxemburgse Ardennen en is omgeven door bossen. Alle kamers beschikken over een douche of bad, toilet, tv en (gratis) wifi. De motor kan veilig achter het hotel geparkeerd worden. Vanuit het hotel heb je een mooi uitzicht op het kasteel Bourscheid. Dit kasteel dateert uit de vroege middeleeuwen, is opengesteld voor publiek en ligt op loopafstand.

Mocht je met een klein groepje mee willen op deze reis dan zijn er in het hotel ook een aantal 3- en 4 persoonskamers beschikbaar.

Interesse? Bekijk dan hoe je je kan inschrijven op www.motoren-toerisme.be/lezersluxemburg. Op deze pagina vind je naast  alle praktische info ook wat foto- en videomateriaal dat je beslist zal doen watertanden. Je kan al meereizen vanaf €379. Doen!

Geschreven op 12 april 2018
© Motoren & Toerisme