M&T Circuitdag 2018

Het Circuit Jules Tacheny (Mettet), de Mertens Riding School en Motoren & Toerisme konden op 28 augustus een 90-tal gefocuste motorrijders ontvangen op de M&T Event Day. 

 

Riemen (vesten en broeken) vast en vizieren toe. Groepen ingedeeld per niveau en ervaring. Lichten en spiegels afgetaped. Wat wolken, wat zon en een aangename temperatuur. Briefing achter de rug en blik in de richting van het asfalt. Wat wil je meer voor een topdag?

Met kleine oogjes kwamen de eersten aangereden om bij een vrolijke en opwekkende 7u30 zich aan te bieden bij de check-in en de technische controle, waarbij ook op decibels gecontroleerd wordt.Verkneukeld genoegen bij de gevorderden, (licht) verborgen zenuwachtigheid bij de intermediairen. Een briefing en een koffie later werd het circuit geopend en kon de eerste groep aantreden. Iedere groep heeft zo 6 runs van 20 minuten op het programma staan en als ik even afcheck bij de groep die net hun eerste circuitervaring achter de rug heeft gehad, blijken die 20 minuten toch wel ruimschoots voldoende te zijn. Een her-opstapper die dit event wil gebruiken om terug wat soepelheid op zijn motor te krijgen zie ik wat rek en strek oefeningen doen met schouders, armen en handen als hij zijn machine terug uitzet. De volgende run zal het wel lukken om meer ontspannen te rijden. Op de achtergrond maakt de volgende groep zich klaar en merk ik gelijkaardige bewegingen. Ditmaal als opwarming.

Run na run gaat zo voorbij, de motards verbroederen en de glimlachen worden groter. Het is duidelijk dat het vertrouwen stijgt en de instructies van team Mertens Riding School worden op- en meegenomen. Naast deze intermediairen, wordt de tarmac eveneens bevolkt door een arsenaal aan gevorderden en experts. De machines worden krachtiger, de motorpakken meer aansluitend en de buitenboord rijstijl komt opduiken. Het is net geen motoGP, maar de sfeer op en naast het circuit is merkbaar. Er duiken nog wat lezers op die niet zozeer op de circuit-event afkomen, maar worden aangetrokken door de aangeboden barbecue. 

De namiddag passeert even vlot, de sfeer blijft erin zitten en de dag kan worden afgevinkt tijdens de gezamenlijke twee paraderondjes over het circuit. Een topdag voor de geïnteresseerde deelnemende lezers. 

En de geïnteresseerde niet deelnemende lezers? Die zijn volgende keer welkom.

M&T circuit dag 2018
Geschreven op 28 augustus 2018
© Motoren & Toerisme