Motorsportnieuws: Podium voor Siméon in MotoE

Belgische podiums tijdens GP-weekends zijn eerder schaars en dus deed het ons plezier om Xavier Siméon op het 2e podiumtrapje te zien staan na de MotoE-race op de Red Bull Ring. S

Siméon had zich tijdens de E-Pole op zaterdag van een startplaats op de eerste rij verzekerd met een 2e tijd na Mike Di Meglio en voor Bradley Smith. Met tijden onder de 1’36” waren de drie eerste rijen van de MotoE-grid overigens sneller dan de drie eerste rijen van de Moto3-grid!

Oplaadstation geëxplodeerd

Op vrijdagnamiddag ontstond er even paniek in de MotoE-paddock toen één van de oplaadstations van MotoE-partner Enel explodeerde. Daarop brak er even brand uit maar die kon vlug gedoofd worden. Her en der was te horen dat de teammanagers van de gevestigde teams uit de MotoGP-paddock vragen hebben bij de veiligheid van de oplaadstations. Het is al de tweede maal in een tijdspanne van nog geen halfjaar dat de MotoE-paddock met brand te maken krijgt. Wetende dat deze op diesel werken, kan je je afvragen of de MotoE, in z’n huidige staat, wel iets anders dan ‘greenwashing’ is.

 

Bewogen race

In de van 8 naar 5 ronden ingekorte maar bewogen race op zondagochtend kreeg kampioenschapsleider Niki Tuuli al vroeg een opdoffer toen hij zich verremde en zo de rest van het MotoE-veld moest voorlaten. Training-snelste Mike Di Meglio werd even van de leiding verdrongen door Siméons teamgenoot bij Avintia Esponsorama Racing, de Braziliaan Granado. Maar de opdrogende baan verraste de Braziliaan waardoor deze in de zandbak schoof. Di Meglio won uiteindelijk voor Siméon en Bradley Smith.

In de tussenstand van het MotoE-kampioenschap leidt di Meglio nu met 41 punten voor Bradley Smith (36 ptn.) en Xavier Siméon (29 ptn.). De volgnde ronden van het MotoE-kampioenschap vinden over een dikke maand plaats in Misano, tijdens de GP van San Marino.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto: Avintia Esponsorama

 

Geschreven op 12 augustus 2019
© Motoren & Toerisme