Sportnieuws: Flinke tegenslag voor nieuw MotoE-kampioenschap

Het gloednieuwe FIM Enel MotoE-kampioenschap is onder een ongunstige gesternte van start gegaan. Nadat gisteren de nieuwbakken MotoE-rijders, waaronder onze landgenoot Xavier Siméon, voor het eerst konden kennismaken met hun Energica-machines, voltrok er zich deze nacht een drama. De paddocktent waarin alle MotoE-machines stonden ging vannacht immers in vlammen op en geen enkele racemachine overleefde het inferno. Gelukkig bleef het alleen bij materiële schade, maar de brand heeft wel verstrekkende gevolgen voor het MotoE-kampioenschap. Zo valt de rest van de MotoE-test uiteraard in het water en zal de start van het kampioenschap verplaatst moeten worden.

Xavier Siméon is dit jaar één van de vaste rijders in de MotoE.

De GP van Spanje op het circuit van Jerez de la Frontera had de openingsronde van het FIM MotoE-kampioenschap moeten worden. Maar promotor Dorna heeft al aangekondigd dat de voorzien kalender niet gehaald zal worden. Het MotoE-kampioenschap zal evenwel plaats vinden maar de wedstrijden zullen naar latere Europese GP’s verschoven worden.

Over de oorzaak van de brand blijft het vooralsnog gissen maar een eventuele kortsluiting lijkt vooralsnog niet uitgesloten. Niet meteen positieve publiciteit voor elektrische motorfietsen in het algemeen en E-motorsport in het bijzonder.

 

Tekst: Bart Jacobs

Geschreven op 14 maart 2019
© Motoren & Toerisme