Motorsport-video: Zeges voor Vialle en Herlings in Franse MXGP

De Franse MXGP is opnieuw op een demonstratie van Red Bull KTM-rijders uitgedraaid. in de MX2 ging de zege naar uittredend wereldkampioen Tom Vialle en in de MXGP was Jeffrey Herlings de sterkste.

GP-winnaar Tom Vialle op het MX2-podium geflankeerd door Mattia Guadagnini en Maxime Renaux. Foto: KTM Images/Ray Archer

Tom Vialle maakte de verwachtingen van het Franse publiek helemaal waar. Op het atypische Franse circuit van Lacapelle-Marival wist de Red Bull KTM-rijder beide manches te winnen. Vialle ging daarbij Mattia Guadagnini en WK-leider Maxime Renaux vooraf. Jago Geerts, de nummer 2 in de WK-stand, moest op het fraaie circuit tevreden zijn met een 5e plaats (5-4). 

In de MXGP-klasse wist Romain Febvre zichzelf te overstijgen door de eerste manche op z'n naam te schrijven. De Monster Energy Kawasaki-rijder won voor Jeffrey Herlings en Jeremy Seewer (Monster Energy Yamaha). Jeremy Van Horebeek zou lang op de vijfde plaats rijden, maar crashte alsnog in de eindfase en verdween daardoor uit de punten.

Bijna was het ook voor Romain Febvre 'cocorico', maar Jeffrey Herlings dacht daar duidelijk anders over. Foto: Kawasaki Press

In de tweede manche trok Romain Febvre alweer het initiatief naar zich toe. Lang leek het erop dat hij ook de tweede manche zou, en zo ook de GP, zou gaan winnen maar in de eindfase moest hij alsnog de duimen leggen voor Jeffrey Herlings. Jeremy Van Horebeek finishte als negende en was daarmee de enige Belg die in de punten kon rijden in de MXGP. 

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Images/Ray Archer, Kawasaki Press

Video: YouTube.com/mxgptv

Geschreven op 11 oktober 2021
© Motoren & Toerisme