Motorsport Mabbe wint BMW Motorrad Dealer Clash 2019

De Dealer Clash, een wedstrijd waarin BMW Motorrad concessies de uitdaging kregen om een R nineT te personaliseren, kent een winnaar: de R nineT Pure “R90 Shades of Grey” ontworpen door Motorsport Mabbe uit Wielsbeke. Met de Dealer Clash speelt BMW Motorrad in op de razend populaire trend om motorfietsen te personaliseren.

Marc De Groof, Algemeen Directeur van BMW Motorrad Belux, licht de keuze toe: “Alle concessies hebben ontzettend mooi werk afgeleverd, deze bikes zijn een uithangbord van hun vakmanschap. Als winnaar wist de ‘R90 Shades of Grey’ de jury echter te overtuigen in elke categorie. Hopelijk mogen we deze customs nadien ook véél bewonderen in het straatbeeld. De slogan van BMW Motorrad is immers niet voor niets ‘Make Life A Ride’.”

 Naast een ontwerp dat herinnert aan de glorietijd van het pure motorrijden en een state-of-the-art technologie, biedt de BMW R nineT ook een brede waaier aan personalisatiemogelijkheden dankzij een uitgebreid gamma aan accessoires en uitrusting. Dat maakt de motor tot een uiterst populaire machine in de bloeiende caféracer- en customwereld

Ook BMW Motorrad Belux maakte gebruik van deze oneindige mogelijkheden om haar concessiehouders dit jaar opnieuw uit te dagen met een heuse ‘Dealer Clash’. De deelnemende concessiehouders moesten met een welbepaald vooropgesteld budget, een gepersonaliseerde, straatlegale R nineT ontwerpen.

 

Eindstand BMW Motorrad Dealer Clash 2019.

1e: R90 Shades of Grey door Motorsport Mabbe

2e: Back to Basic door Louyet Motor

 

3e: Two in One door Ginion Motorbikes

 

Diverse jury.

Op 14 maart verzamelde een jury samengesteld uit vijf Belgen (Bruno Wouters – Moto80, Ilse De Vis – freelance presentatrice en motorliefhebber, Pieter Ryckaert – Motorrijder, Thierry Dricot – Carters & Pistons, Tom Van der Sande – Motoren & Toerisme) samen met Matthias Runde, Product Manager bij BMW Motorrad in Duitsland, in de BMW Brand Store op de Waterloolaan in Brussel. De jury gebruikte vijf criteria om te evalueren: design, originaliteit, vakmanschap, soul factor en “dare devil level”.

 Matthias Runde (BMW Motorrad): “Ik ben heel trots op de verwezenlijkingen van de Belgische BMW Motorrad concessiehouders. Dit jaar moesten ze een straatlegale custom bouwen, en dan word je gedwongen om creatief te werk te gaan. Dat evenwicht tussen wat kan en mag komt fantastisch tot zijn recht in dit oeuvre. Ik zou met élk van deze pareltjes zo de baan op willen.”

 BMW R nineT gamma.

Het BMW Heritage gamma bestaat momenteel uit vijf modellen: BMW R nineT, BMW R nineT Pure, BMW R nineT Scrambler, BMW R nineT Racer en de BMW R nineT Urban G/S.

 

Bron: BMW Group Press

Geschreven op 15 maart 2019
© Motoren & Toerisme