Motorsport LIVE: Weekend van 9-10 april 2022

De MotoGP vervolgt z’n seizoen met de GP of the Americas in Austin. Het WK Superbike gaat van start op Motorland Aragon en de MXGP doet reeds voor de tweede maal dit seizoen voor de GP van Trentino.

MotoGP – GP of the Americas

Laten we beginnen met het goede nieuws en dat is dat het Circuit of the Americas (COTA) in de afgelopen winter op verschillende plaatsen van een nieuwe asfaltlaag werd voorzien. Dat was hoog nodig want bij de laatste passage van de MotoGP in oktober vorig jaar, leek vooral de MotoGP-race meer op de MXGP of the Americas dan de GP of the Americas. Ook goed nieuws: de comeback van Marc Marquez. Op z’n faux pas van 2019 na, wist de Catalaan altijd al te winnen op COTA, lukt hem dat zondag ook weer?

 

Marc Marquez boekte vorig jaar op COTA z'n tweede van drie GP-zeges in 2021. Foto: Honda Racing Corporation

Nog meer goed nieuws uit het Belgische kamp want Barry Baltus zal er dit weekend, na het missen van de GP’s van Indonesië en Argentinië door een blessure aan de rechterpols, terug bij zijn in de Moto2.

 

Barry Baltus maakt dit weekend z'n comeback in de Moto2 na drie weken van blessureleed. Foto: FB Barry Baltus

Dan volgt nu het minder goede nieuws; voor het tweede opeenvolgende weekend heeft het materiaal van bepaalde teams vertraging opgelopen. In Argentinië vorig weekend was die vertraging zodanig dat er alleen op zaterdag kon gereden worden. Benieuwd of men dit scenario weet te vermijden in Argentinië.

Voor alle uitslagen van vrije trainingen en kwalificaties alsook LIVE coverage verwijzen we jullie door naar de officiële MotoGP-site: www.motogp.com

TiPiK (RTBF2) zendt net als vorig weekend de MotoGP-race LIVE uit (vanaf 19u40). Daarna volgt aansluitend ook nog de Moto3-race.

WK Superbike – Aragon

Ook in het WK Superbike beginnen ze er dit weekend aan, zij het iets later dan gebruikelijk (in een ‘normaal’ seizoen, nvdr). In het WSBK komt alles wellicht opnieuw in het teken van een titanenstrijd tussen regerend wereldkampioen Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha) en Jonathan Rea (Kawasaki) te staan.

Met Loris Cresson (Team Pedercini Racing Kawasaki) hebben we nog steeds een Belgische vertegenwoordiger in het WK Superbike. Ook voor de Waals-Brabander wordt het een comeback nadat hij vorig jaar het seizoenseinde moest missen door een blessure.

Loris Cresson zit dit jaar weer op een Kawasaki ZX-10R van Team Pedercini Racing.

Wie er dit weekend niet bij is, is BMW Motorrad WorldSBK’s Michael van der Mark. De Nederlander herstelt nog steeds van een beenbreuk die hij tijdens een mountainbike-training opliep. Hij wordt voor de gelegenheid vervangen door de Oekraïner Ilya Mikhalchik, die we kennen als één van de rijders in Werner Daemens BMW Motorrad World Endurance-team.

Nadat de Supersport 600-klasse de afgelopen jaren vooral een tweestrijd was tussen Kawasaki (ZX-6R) en Yamaha (R6), maken door een technische reglementswijziging een aantal merken dit jaar hun comeback in de klasse. Zo zullen Ducati, MV Agusta en Triumph de klasse een stuk Europeser kleuren.

Dit weekend kan je bij Eurosport2 terecht voor de races in het WK Superbike en Supersport. Op zaterdagnamiddag worden de races LIVE uitgezonden. Op zondag is dat in uitgesteld relais vanaf 18u00. De Superpole-race bij de Superbikes wordt dit weekend niet uitgezonden. Echte freaks van het WK Superbike kunnen echter een abonnement op de videopass van de officiële site overwegen (kostprijs € 69,99 voor een heel seizoen) of komen met een abonnement op de Eurosportplayer ook al een heel eind.

Uitslagen en standen op www.worldsbk.com

MXGP – GP van Trentino

Jago Geerts (Monster Energy Yamaha) trekt ook naar Trentino als leider in het WK MX2. Ondertussen wordt het duidelijk dat de titelstrijd tussen onze landgenoot en de voormalige Franse wereldkampioen MX2 (van 2020) Tom Vialle (Red Bull KTM) zal gaan. Pikant detail: Vialle wordt bij KTM met raad en daad bijgestaan door teammanager Joël Smets.  

Liam Everts' seizoen gaat pas dit weekend met de GP van Trentino écht van start. Foto: KTM Images/Ray Archer

Vers van de pers is overigens het nieuws dat Liam Everts vandaag groen licht kreeg van z’n behandelend arts (Dr. Deschrijver van AZ Herentals)  om in de GP van Trentino van start te gaan.

De GP van Trentino is volledig LIVE te volgen op Play Sports2 en tegelijkertijd ook op Eurosport2.

 

Motorsport LIVE: 9-10 april 2022

Zaterdag 9 april

WK Superbike – Aragon

13:50-15:00    WK Superbike race 1 – LIVE op Eurosport2

15:00-16:00    WK Supersport race 1 -LIVE op Eurosport2

Zondag 10 April

MXGP – GP van Trentino

13:00-14:00    MX2 manche 1 – LIVE op Play Sports2, Eurosport2

14:00-15:00    MXGP manche 1 – LIVE op Play Sports2, Eurosport2

16:00-17:00    MX2 manche 2 – LIVE op Play Sports2, Eurosport2

17:00-18:00    MXGP manche 2 – LIVE op Play Sports2, Eurosport2

WK Superbike – Aragon

18:00-19:00    WK Superbike race 2 – Uitgesteld op Eurosport2

19:00-20:00    WK Supersport race 2 –  Uitgesteld op Eurosport

MotoGP – GP of the Americas

19:40-21:00    MotoGP race – LIVE op TiPiK (RTBF2)

21:00-22:00    Moto3 race –  LIVE op TiPiK (RTBF2)

 

Tekst: BJ

Foto's: Honda Racing Corporation, Yamaha Racing, Kawasaki Racing, FB Barry Baltus, FB Team Pedercini Racing, KTM Images/Ray Archer

Geschreven op 7 april 2022
© Motoren & Toerisme