Motorsport LIVE: Weekend van 27-28 juli

FIM EWC – Suzuka 8 Hours

 

Het FIM EWC – of WK Endurance – is dit weekend met de Suzuka 8 Hours aan z’n laatste ronde van het seizoen toe. De wedstrijd in Suzuka heeft dan wel niet zo’n lange geschiedenis als de twee Franse etmaalraces – de 24 Heures du Mans Moto én vooral de Bol d’Or – maar mag niettemin als belangrijker bestempeld worden. Al was het maar omdat de Japanse constructeurs – alle vier dus – elk jaar een extra inspanning doen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Concreet betekent dit, dat de Japanse constructeurs naast hun officiële Europese endurance-teams ook nog ‘echte’ fabrieksteams inzetten. De machines mogen dan wel technisch identiek zijn aan de machines van de reguliere top-teams uit het EWC, hun bemanningen zijn doorgaans een stuk sneller. Zo zet Yamaha z’n fabrieksrijders uit het WK Superbike - Alex Lowes en Michael van der Mark – in voor deze wedstrijd. Kawasaki doet hetzelfde met het Britse duo Jonathan Rea en Leon Haslam. Honda zet op zijn beurt WK Superbike-fabrieksrijder Ryuichi Kiyonari en MotoGP-testrijder Stefan Brald in. Suzuki zet zelfs twee, min of meer officiële gelegenheidsteams in. Eén met trouwe Suzuki-soldaten Yukio Kagayama en Kazuki Watanabe naast MotoGP-testrijder Sylvain Guintoli (Yoshimura Suzuki Motul Racing) én een met BSB-rijders Tommy Bridewell en Bradley Ray naast Hideyuki Ogata (S-Pulse Dream Racing).

Uit dit rijtje favorieten komt wellicht de winnaar van de Suzuka 8 Hours, maar er is nog een andere strijd en wel die om de Endurance-wereldtitel. In die strijd leidt SRC Kawasaki (Jérémy Guarnoni, Erwan Nigon en David Checa) met vijf punten voorsprong op het Suzuki Endurance Racing Team (Vincent Philippe, Etienne Masson, Gregg Black). Ook de regerende wereldkampioenen F.C.C. TSR Honda France (Josh Hook, Freddy Foray, Mike Di Meglio) zijn nog niet helemaal uitgeteld voor de wereldtitel. Al volgen ze op respectabele afstand (23 punten) van WK-leiders SRC Kawasaki.

Eurosport2 zendt de Suzuka 8 Hours integraal uit, zondagochtend vanaf  4u15.  Meer info over de Suzuka 8 Hours en het WK Endurance op www.fimewc.com

 

 

Motorsport LIVE: Weekend van 27-28 juli

Zondag 28 juli

WK Endurance – Suzuka 8 Hours

04:15-13:00                Suzuka 8 Hours race – LIVE op Eurosport2

 

MXGP – GP van Tsjechië

13:00-14:00                MX2 manche 1 – LIVE op Eurosport2

14:00-15:00                MXGP manche 1 – LIVE op Eurosport2, Play Sports2

 

17:00-18:00                MX2 manche 2 – Integraal op Eurosport2

17:00-18:00                MXGP manche 2 – LIVE op Play Sports2

18:00-19:00                MXGP manche 2 – Integraal op Eurosport2

 

Samenstelling: Bart Jacobs

Foto’s: Suzuki Racing, Honda News

 

Geschreven op 26 juli 2019
© Motoren & Toerisme