Motorsport LIVE: Weekend van 11-12 mei

Ook dit weekend komt de motorsportliefhebber weer aan z’n trekken met een gevarieerd aanbod. Het WK Superbike herneemt na een maand ‘vakantie’ in Imola en de rijders van het WK Endurance zijn op de Slovakiaring aan hun tweede wedstrijd van het jaar toe, al nadert nu wel de ontknoping in het kampioenschap. Met de GP van Lombardije in Mantova zijn de motorcrossers aan hun tweede  GP in Italië toe.

WK Superbike – Imola: Is Bautista te kloppen?

Tot nog toe was er in het WK Superbike geen kruid gewassen tegen Alvaro Bautista. De Spanjaard boekte 11 zeges op evenveel races en staat daarmee stevig aan de leiding in het kampioenschap. Met Phillip Island, Buriram, Aragon Motorland en Assen kreeg hij in de beginfase van het WK wel circuits voorgeschoteld die hij kende uit de MotoGP. Dat geldt echter niet voor Imola waar dit weekend de vijfde ronde van het WK Superbike plaats vindt. Kan regerend wereldkampioen Jonathan Rea hier terugslaan of gaat één van de Pata Yamaha-rijders, Michael vd Mark of Alex Lowes, onverwachts aan de haal met één of meerdere zeges?

Het antwoord op deze vraag zie je dit weekend LIVE op Eurosport2, dat naast de Superpole-sessie ook de drie Superbike races en de Supersport race LIVE uitzendt.

 

WK Endurance – 8H Slovakiaring: Verhevigt de strijd tussen Kawasaki en Suzuki?

Drie weken na de 24 Heures du Mans Moto, komen de teams uit het WK Endurance in actie op de Slovakiaring. Kawasaki SRC leidt momenteel de dans in de WK-stand (met 102 WK-punten) en heeft 16 punten voorsprong op het Suzuki Endurance Racing Team. Het Zwitserse Wepol Yamaha-team volgt op de derde plaats.

Mototech Yamaha's Grégory Fastré komt binnen na z'n stint in de eerste vrije training op de Slovakiaring. Hopelijk pakt het Belgische team zaterdag 'dikke punten'.

Mototech Yamaha bekleedt momenteel een bescheiden 28e plaats in de WK-stand. Het team uit Wetteren kwam in Le Mans niet tot scoren na pech. Bram Lambrechts, Grégory Fastré en de Fransman Camille Hedelin willen in Slovakije wel in de punten eindigen. Zowat de helft van de 8H van de Slovakiaring zal LIVE te zien zijn op Eurosport2, inclusief de start en finish van deze 3e ronde van het WK Endurance.

 

MXGP – GP van Lombardije: Wie klopt Cairoli voor eigen publiek?

Na een dikke maand ‘off’ beginnen de GP-crossers er dit weekend weer aan. Met Mantova krijgen ze een zanderige omloop onder de wielen geschoven. Iets wat de laaglanders prima moet liggen, al kan tegenwoordig zowat iedereen op deze bodemsoort uit de voeten.

 

Kevin Strijbos is eindelijk terug fit en start dit weekend in z'n eerste GP van het seizoen. Vorig weekend won hij de 2e ronde van het Zweeds kampioenschap in Linköping.

Met Jeremy Van Horebeek en Clément Desalle hebben we twee Belgische podiumkandidaten, maar winnen wordt een pak lastiger. Wie in Mantova op het hoogste schavotje wil staan in de MXGP-klasse moet wellicht Antonio Cairoli kloppen. Verder zien we in Noord-Italië Kevin Strijbos (JWR Yamaha) voor het eerst aan de start van een GP dit jaar.

In de MX2-klasse hebben we met Jago Geerts (Monster Energy KEMEA Yamaha) ook een podiumkandidaat. De Balenaar stond in de laatste twee GP’s (Valkenswaard en Pietramurata) telkens op het podium en moet daar ook dit weekend toe in staat zijn.

De MX2 GP is deels LIVE te volgen op Eurosport. Play Sports6 zendt de twee manches van de MXGP LIVE uit.

 

Motorsport LIVE: 11-12 mei

Zaterdag 11 mei

WK Superbike – Imola

11:00-11:30                WK Superbike Superpole – LIVE op Eurosport2

14:00-15:00                WK Superbike race1 – LIVE op Eurosport2

WK Endurance – 8H Slovakiaring

12:15-14:00                Aanloop en start – LIVE op Eurosport2

15:00-16:15                Race – LIVE op Eurosport2

17:45-21:00                Race en finish – LIVE op Eurosport2

 

Zondag 12 mei

WK Superbike – Imola

11:00-12:00                WK Superbike Superpole-race – LIVE op Eurosport2

12:00-13:00                WK Supersport race – LIVE op Eurosport2

14:00-15:00                WK Superbike race 2 – LIVE op Eurosport2

MXGP – GP van Lombardije

13:00-14:00                MX2 manche 1 – LIVE op Eurosport2

14:00-15:00                MXGP manche 1 – LIVE op Play Sports6

17:00-18:00                MXGP manche 2 – LIVE op Play Sports6

 

19:30-20:00                MX2 manche 2 – samenvatting op Eurosport2

20:00-20:40                MXGP manche 2 – samenvatting op Eurosport2

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto's: Ducati Media House, Mototech Yamaha, JWR Yamaha

Geschreven op 9 mei 2019
© Motoren & Toerisme