Motoren & Toerisme 2-2019 uit!

In de 2e editie van 2019 biedt Motoren & Toerisme een uitgebalanceerde mix tussen nieuwe motorfietsen en reisverhalen. Zo maakten we kennis met drie nieuwe hoogpoters: de Kawasaki Versys 1000, de Moto Guzzi V85 TT en de Ducati Multistrada 950. In de Portugese Algarve voelden we de nieuwe Can-Am Ryker aan de tand. Eveneens in de Algarve, maar dan op het circuit van Portimao testte Alan Cathcart de nieuwe BMW S 1000 RR.

 

Dat het in de Algarve ook weleens regent ondervond Alant Cathcart tijdens de introductietest van de BMW S 1000 RR op het circuit van Portimao.

Daarnaast proefden we ook van een aantal modellenfamilies.  Zo reden we met Harley-Davidsons Special Touring-modellen Op en rond het circuit van Assen beproefden we Honda’s sportmodellen en hetzelfde deden we in en rond Hondapark met de Adventure-modellen van ‘Big Red’.

Charly maakte in en rond Hondapark kennis met de nieuwe Honda CB 500 X.

In Motoren & Toerisme 2-2019 vind je ook een beknopte gids waarin we nieuwe motorrijders wegwijs maken op de motormarkt. Je vindt er niet alleen een kort overzicht van de verschillende soorten motorfietsen, maar ook alles over de rijbewijzen die je daarvoor nodig hebt en verzekeringen.  Omdat lange motorritten fysiek niet altijd even evident zijn, belichten we in een speciaal artikel aangepaste  kiné-oefeningen voor motorrijders.  Peter Aansorgh blikt in onze technische rubriek vooruit in de toekomst van de motorfiets.

In onze gids voor de beginnende motorrijder maken we je wegwijs in 'motorland'.

We namen afscheid van de KTM 790 Duke die we als langeduurtest-motor in de Motoren & Toerisme-garage hadden staan. En dus krijg je hoofdredacteur Tom Vander Sande’s eindoordeel over de ‘Kleine Hertog’, te lezen.

Charly trok met de nieuwe langeduurtest Yamaha Tracer 700 GT voor een 'maidentrip' naar de Eifel.

Tenslotte, introduceren we ook nog onze nieuwe langeduurtest-motor voor 2019: de Yamaha Tracer 700 GT. Redacteur Charly ging met de Tracer 700 GT op ‘maidentrip’ naar de Eifel.

 

Je krijgt uiteraard meer reisverhalen te lezen in deze Motoren & Toerisme. Patrick De Smet maakte in het gebied ten zuiden van de Maas en ten oosten van de Samber, een ruime U-bocht door Wallonië.

Rik Van Gerwen nam (symbolisch) afscheid van de Engelsen met een reisje door het zuidoosten van Engeland. Chris Wouters verkende de Spaanse kant van de Pyreneeën en dat met een tocht van Catalonië naar Baskenland. Charly de Kinderen zocht het dan weer ver weg, in het betoverend mooie Oman.

Motoren & Toerisme 2-2019 ligt vanaf dinsdag 9 april in de krantenwinkel, of je kan hem online bestellen via onze tijdschriftenwinkel.

 

Geschreven op 9 april 2019
© Motoren & Toerisme