Motoren testen op een droomlocatie: High-bike testcentrum Paznaun

Op 1 juni opent ‘High-Bike testcentrum Paznaun' in Ischgl, het enige motor testcentrum van Europa met meerdere merken, voor de negende keer zijn deuren. De nieuwste modellen van motormerken als BMW, KTM, Triumph, Yamaha en Aprilia zijn van begin juni tot en met eind september beschikbaar voor testritten door de adembenemende Alpen.

Circa 40 testmotoren in het ‘High Bike Testcentrum Paznaun’ zijn vanaf 1 juni beschikbaar voor testritten. Er zijn 30 verschillende motorpaden, dwars door de Alpen, die door motorrijders getrotseerd kunnen worden. Andreas Steibl van Toerisme Paznaun is trots op de positieve feedback van het ‘High Bike Testcentrum’: ‘Sinds de opening zijn er bijna 15.000 ritten gemaakt en hebben honderden mensen hun droommotor gevonden bij ons in Ischgl’.

 

Motortesten in het ‘High-Bike Testcentrum Paznaun’ 


De motoren in het High- Bike testcentrum’ worden behandeld met de producten van Motorex zodat ze gesmeerd lopen tijdens de testritten. De banden zijn van Metzler of Pirelli, de motoren worden dus in topconditie aangeleverd voor de rit. De testmotoren kunnen dagelijks tussen 8:00 en 10:30 uur worden opgehaald en moeten tussen 16:30 en 19:00 weer terug zijn bij het testcentrum. Op aanvraag wordt er navigatie geïnstalleerd op geselecteerde voertuigen. Er zijn 14 verschillende routes ingesteld door Tirol, Beieren, Voralberg en Süd-Tirol, geprinte kaarten zijn ook beschikbaar. De huurprijs van een motor bedraagt, exclusief gas, tussen de €100 en €120, op vertoon van de ‘Silvretta All-Inclusive Pas’ is de prijs tussen de €80 en de €100. Bij het testcentrum zijn ook Rukka-pakken (vrouw en man), de nieuwste Schuberth helmen en Daytona laarzen te huur voor een kleine toeslag.


 

40 motoren uit 2019

Deze zomer staan er circa 40 nieuwe modellen van de merken: BMW, KTM, Triumph, Yamaha en Aprilia klaar om getest te worden. BMW komt met haar nieuwe 1250 Boxer modellen en het off-road/ lange afstandsmodel, de R1250. KTM maakt de gehele collectie van on-road motoren beschikbaar voor testritten, inclusief de 1290 Super Duke R met een krachtige V2 motor, de gloednieuwe Adventure 790 en de 690 Duke met een extreem krachtige eencilindermotor. Triumph heeft haar collectie van 2019 uitgebreid, vooral het segment van de Modern-Classic- Bikes is vertegenwoordigd. De nieuwe, krachtigere modellen (o.a. de Street Twin, de Street Scrammbler en de Speed Twin) zijn ook beschikbaar voor testritten. Aprilia is biedt de nieuwe Tuano V4 100 Factory SAS (Semi-Active-Suspention) en de Shiver 900 aan.

Meer informatie www.highbike-paznaun.com  

 

Bron: persbericht Highbike Paznaun

Foto’s: Highbike Paznaun

Geschreven op 14 mei 2019
© Motoren & Toerisme