Moto Guzzi lanceert V85 TT en V9 Bobber Sport

Retro vibes in het all-road segement.

 

Moto Guzzi stelde dit weekend twee nieuwe modellen voor op de jaarlijkse Moto Guzzi Open House in hun fabriek te Mandello del Lario in Italië: de nieuwe V85 Tuto Terreno (TT) en de V9 Bobber Sport.

Met de V85 TT wil Moto Guzzi een graantje meepikken van de sterk groeiende all-road markt. Specifiek gericht op zij die willen reizen met de motor, moet dit model de concurrentie aangaan met merken als BMW en KTM. Het productiemodel komt in grote mate overeen met het concept model dat vorig jaar werd voorgesteld. Ondanks zijn retro-elementen bevat de motor al de laatste technologie die je in een moderne motor kunt verwachten; ABS, tractiecontrole met 3 modi, TFT scherm met de meeste relevante informatie, cruise control en ingebouwd Bluetooth multimedia-systeem zijn standaard op deze motor. De krachtbron van deze V85 TT is een luchtgekoelde 850cc V-twin met een output van  80 pk. Voor verdere informatie is het wachten tot de Eicma, waar meer details zullen worden vrijgegeven. 

Verder heeft Moto Guzzi een sportief broertje ontwikkeld op basis van de V9 Bobber. Opgepompte banden, een solo zadel, zwart uitlaatsysteem, retro rubbers op de voorvork, kleiner voorsparbord en nog andere uiterlijke kenmerken, moeten de V9 Bobber Sport een ‘badass’ uitstraling meegeven.

Geschreven op 20 september 2018
© Motoren & Toerisme