M & T motorcoach op de circuitdag

De M &T Motorcoach en de Mertens Riding School werken op 11 september te Mettet samen op een afgesloten omloop. Dat is de ideale omgeving om een goede, veilige bochtentechniek te optimaliseren. Het is ook een ideale omgeving om je grenzen te verleggen. En daarvoor moet je helemaal niet me een sportmotor rijden.

Je kan er immers terecht met ieder type motor, van motorscooters over Harley’s, trails en nakeds tot en met echte snelheidsmotoren, van 125cc tot +200pk-brakers. Het potentieel van elke tweewieler kan er gepast getest worden. Het is geen wedstrijd, er is geen podiumparade en er zijn geen bekers te verdienen.

Moet je tussen kegeltjes rijden?

Neen. Op de afgesloten omloop kan je samen met andere gemotoriseerde tweewielers je uitleven door de ene na de andere bocht door te laveren. Geen auto’s, geen flitspalen, geen fietsers,… enkel motards die allemaal dezelfde richting uit rijden. Telkens in sessies van 20 minuten, intensief en aangenaam. Tussen het rijden door zijn er workshops voorzien die verschillende thema’s van de rijtechniek met motoren belicht: kijktechniek, rijlijnen, zithouding, remmen, enz… alles in functie van bochten rijden met de motor.

4 groepen, 4 niveau’s

Niet het type motor bepaalt de groep waarin je vertrekt, wel de rijder die het voertuig bestuurt. Wie voor de eerste maal op een afgesloten omloop rijdt, moet bij de groep ‘beginners’ starten. Bij die groep rijdt de M&T Motorcoach die een oogje in het zeil houdt en assisteert om je vlot en veilig de bochten te leren ontdekken. Daarnaast helpen ook de overige instructeurs een handje. Zij zijn allen professioneel met motorrijden bezig en hun kennis en ervaring wellen ze graag met je delen.

Waarom zou je niet komen?

Regen is alvast geen excuus, in tegendeel. De afgesloten omloop heeft het voordeel dat het wegdek van de betere kwaliteit is. Het is niet het gebruikelijke soort gehavend asfalt van onze openbare wegen met wegmarkeringen, putdeksels, verkeersdrempels en dies meer. Als het regent levert dat een extra dimensie aan het leertraject, want na een dag in de regen op het circuit zal je ook op de openbare weg een stuk meer vertrouwen hebben in de regen.

Geschreven op 29 juli 2020
© Motoren & Toerisme