KTM Motohall opent tijdens weekend van 11-12 mei

KTM blijft ambitieus. Het merk krijgt meer én meer een eigen gezicht en in de volgende fase hoort daar een eigen museum bij. KTM zelf heeft het niet over een museum maar over een (permanente) tentoonstelling van belangrijke modellen uit de geschiedenis van het merk. Daarnaast biedt de Moto Hall de bezoekers ook de nodige ‘brand experience’, op die manier wil KTM z’n eigen DNA nog versterken. Dat Motorsport, en KTM’s rol daarin, daarbij een sterke rol zal spelen spreekt voor zich. Ook anno 2019 luidt het KTM-motto nog steeds ‘Ready to race!’.

De spectaculaire KTM Motohall werd ontworpen door een team van architecten uit Oberöstereich. Voor de eigenlijke tentoonstelling nam KTM, Atelier Brückner, onder de arm. Dat architectenbureau is gespecialiseerd in het vertellen van een verhaal via architectuur. Atelier Brückner werkt niet alleen voor musea maar ontwerpt en bouwt ook standen voor beurzen. De architectuur van de tentoonstelling maar ook de grafische elementen, de belichting, de multimedia en de inhoud daarvan, vertellen samen het verhaal van KTM.

 

Via een vaste route passeren de bezoekers op drie verschillende verdiepingen. Zo maken ze kennis met het ontwerpproces van een KTM motorfiets. Ze krijgen het hele traject, van schets tot kant-en-klaar product, onder ogen. De technische details worden verder benadrukt via video. In het tweede gedeelte van de tentoonstelling krijgen de bezoekers, op een speciaal daarvoor gebouwde scherpe kombocht, maar liefst 70 straat- en competitiemotoren uit KTM’s geschiedenis te zien. Het lijkt voor de bezoeker alsof al die motorfietsen in een race verwikkeld zijn. Een race die naar het hoogtepunt van de tentoonstelling voert: ‘The heroes of Racing’. Met indrukwekkende en dynamische beelden die op een 360° videowall worden getoond, worden de helden uit KTM’s racegeschiedenis gevierd.

Omdat KTM een merk is dat op de jeugd inzet – denk maar aan het uitgebreide gamma aan crossmotoren voor kinderen – werd bij het ontwerpen van de tentoonstelling ook aan hen gedacht. Kinderen kunnen dan ook op hun manier – en op alle verdiepingen – de tentoonstelling ontdekken. Bovendien werkte KTM een speciale brochure uit, die hen daarbij begeleidt. Kinderen maken voor KTM ook deel uit van de oranje familie.

Alle bijkomende praktische informatie, gaande van bereikbaarheid tot openingsuren, over de KTM Motohall vind je op de gloednieuwe site ervan: https://www.ktm-motohall.com/

 

Geschreven op 18 april 2019
© Motoren & Toerisme