Industrienieuws: Triumph verhuist volume-productie volledig naar Thailand

Triumph gaat de productie van de Speed Triple en de Tiger 1200 verhuizen van Engeland naar de Triumph-fabriek in Thailand. De beide 1200cc-modellen waren de laatste volume-modellen van Triumph die nog in de fabriek in Hinckley, Leicestershire werden gebouwd. Alle andere modellen, uitgezonderd speciale versies, werden al in de Triumph-fabriek in het Thaise Chonburi geassembleerd.

De beslissing om de productie van de laatste volume-modellen ook naar Thailand te verhuizen, nam Triumph met het oog op een grotere groei van het merk. Het verdwijnen van de Speed Triple- en Tiger 1200-productie zal banen kosten. Volgens Britse bronnen zouden zo’n 50 medewerkers uit de Triumph-fabriek in Hinckley hun baan verliezen.

De fabriek in de Midlands is evenwel niet bedreigd. Triumph gaat de fabriek herinrichten zodat het er op een efficiëntere wijze gespecialiseerde modellen zoals de Triumph Factory Customs (TFC) kan gaan bouwen. Bovendien zou de O&O-afdeling in Hinckley gevoelig uitgebreid worden. Zo zouden er op die afdeling twintig extra banen komen. Het is geen geheim dat Triumph z’n gamma, in samenwerking met Bajaj, wil uitbreiden met lichtere en goedkopere modellen. Bovendien werkt het Britse merk ook volop aan de ontwikkeling van een elektrische motorfiets.

 

Tekst: BJ

Foto: Triumph Media

Geschreven op 27 februari 2020
© Motoren & Toerisme