Industrienieuws: Eric de Seynes verklaart schaarste aan Yamaha-producten

Yamaha-dealers, en mensen die een nieuw Yamaha-product besteld hebben, wisten het al: er is een bevoorradingsprobleem. De schaarste aan Yamaha-producten (maar evengoed ook producten van andere fabrikanten en accessoires) is nu duidelijk voelbaar op de markt. Yamaha Motor Europe, president en CEO Eric de Seynes lichtte de bevoorradingsproblemen van zijn bedrijf in een video toe. 

In de video stelt de Seynes dat de verwachtingen voor 2021 er "zeer positief uitzagen en bleven", en dat de vraag naar nieuwe producten vanaf vorige zomer "sterk was gestegen". De wereldwijd gestegen vraag naar grondstoffen, speelde Yamaha de afgelopen maanden echter parten. Bovendien kwam ook de toelevering van half-geleiders in de problemen. En net die elektronische componenten zijn steeds meer nodig bij de fabricage ABS-systemen, ECU's of contactsleutels. Door de groeiende vraag op de wereldmarkt, werd ook het verschepen van afgewerkte producten moeilijker en duurder. Yamaha kreeg daarbovenop volgens de Seynes ook nog eens een opdoffer te verwerken toen, duizenden producten voor de Europese markten geblokkeerd zaten op de Ever Given, het schip van de Taiwanese rederij Evergreen dat eind maart het Suez-kanaal blokkeerde.

De Seynes sloot z'n boodschap af met een optimische noot en stelde dat de bestelde Yamaha-producten uiteindelijk in "de volgende dagen, weken en maanden", afgeleverd zullen worden. Bekijk de videoboodschap van Eric de Seynes hieronder.

Tekst: BJ

Foto : Yamaha Motor Europe Press

Video: YouTube.com/Yamaha Motor Europe

Geschreven op 30 april 2021
© Motoren & Toerisme