Industrienieuws: Eric de Seynes met pensioen bij Yamaha Motor Europe

Begin volgend jaar volgt er een wissel van de wacht aan de top van Yamaha Motor Europe.

Yamaha Motor Europe N.V. (YME) maakt bekend dat Eric de Seynes met ingang van 1 januari 2024 zal aftreden als President en Chief Executive Officer om toe te treden tot de Raad van Commissarissen van het bedrijf als voorzitter. Op hetzelfde moment zal Olivier Prévost, momenteel Vice-President van YME, de heer de Seynes opvolgen als President en Chief Executive Officer van YME en haar vestigingen en dochterondernemingen in Europa.

Olivier Prévost (links) volgt vanaf 1 januari z'n landgenoot Eric de Seynes op als CEO van Yamaha Motor Europe. Foto: Yamaha Motor Europe Press

De heer Prévost maakt al deel uit van de Yamaha-familie sinds het begin van zijn professionele carrière in 1994 als projectleider bij MBK Industrie, een dochtermaatschappij van Yamaha die volledig eigendom is sinds 1986. Na ongeveer 30 jaar verschillende functies te hebben bekleed binnen de Yamaha Motor Group - MBK Industrie, Yamaha Motor R&D Europe, het hoofdkantoor van Yamaha Motor in Japan, de voormalige Yamaha-dochteronderneming Motori Minarelli, Yamaha Motor Europe - heeft de heer Prévost diepgaande kennis opgedaan van de verschillende aspecten van het bedrijf Yamaha Motor en daarmee het vertrouwen en de volledige steun om de opvolger van de heer de Seynes te worden.

 

Bron: persbericht Yamaha

Geschreven op 29 december 2023
© Motoren & Toerisme