Industrienieuws: Duell Oyj neemt Techno Motor Veghel over

Duell Oyj heeft Techno Motor Veghel BV overgenomen, de bekende Nederlandse distributeur van motorcross- en off-road-producten. De deal is van belang voor Duell, omdat het de onderneming in staat zal stellen zich nog meer te begeven op de motorcrossmarkt, voornamelijk in de Benelux, maar ook in de rest van Europa. De overname zal miljoenen euro's toevoegen aan Duells omzet, en vult haar toch al omvangrijke import-portefeuille aan met bekende nieuwe merken.

Duell is één van de belangrijkste distributeurs van powersports producten op de Scandinavische accessoiremarkt en kent ook een snelle groei in de rest van Europa. De onderneming heeft nu Techno Motor Veghel BV ("TMV") overgenomen, de bekende Nederlandse importeur en distributeur van motorcross- en off-road producten, die een vooraanstaande marktpositie bekleedt op de motorcrossmarkt in de Benelux, zowel in de professionele als recreatieve marktsegmenten. TMV, opgericht in 1977, is als bedrijf 45 jaar actief in deze sector. De onderneming is gevestigd in het z.g. motorcross-hart van Nederland, Veghel, dat omringd wordt door tal van bekende motorcrossbanen. De transactie voegt nieuwe bekende merken toe aan Duells toch al omvangrijke import-portefeuille.

Jarkko Ämmälä, CEO van Duell Oyj, merkt op:

"Wij zijn bijzonder verheugd over de zojuist voltooide transactie, die onze positie in Europa verder versterkt, dit keer met name op de motorcrossmarkt. TMV is een zeer sterke en bekende speler in motorcross, daarom is de deal bijzonder belangrijk voor ons. Wij streven actief naar groei op de Europese markt en zijn nu een stap dichterbij het bereiken van ons doel. Alle TMV-medewerkers gaan over naar Duell en we zijn blij meer toptalent aan boord te krijgen. Met elkaar samen zullen wij de groei van onze onderneming in de Benelux en de rest van Europa bespoedigen.

Herman Zijerveld, CEO van TMV, is ook bijzonder verheugd over de transactie:

"We zien uit naar onze toekomstige samenwerking en zijn trots deel te mogen uitmaken van Duells succesverhaal. Door onze Scandinavische kracht te bundelen met Nederlandse commerciële expertise, zullen we in staat zijn het beste uit de samenwerking te halen. Duells vastberaden houding sluit perfect aan bij TMV's ambities. Dus heb ik het vertrouwen dat wij samen sneller dan dat wij ooit voor mogelijk hielden zullen kunnen groeien, en onze klanten, partners en personeel nog beter van dienst kunnen zijn."

 

Bron: persbericht Duell Oyj

Geschreven op 23 februari 2022
© Motoren & Toerisme