Industrienieuws: Christophe Decultot nieuwe president Honda Benelux

Na drie jaar aan het roer bij Honda Benelux promoveert Hans De Jaeger intern bij de Europese tak van Honda Motor. Hij is aangesteld als Vice President van Honda Motor Europe. Hans De Jaeger geeft zo de Benelux teugels uit handen voor een Europese rol, maar niet zonder zijn stempel te hebben gedrukt op de Benelux-markt.

Mijn huidige positie verlaten gaat zeker en vast gepaard met gemengde gevoelens. Deze promotie vormt natuurlijk een bijzonder stimulerende uitdaging, zowel op professioneel als op intellectueel vlak, maar ik blijf ervan overtuigd dat de mooiste pagina’s van Honda’s verhaal in de Benelux nog geschreven moeten worden. Desalniettemin ben ik gerustgesteld en verheugd dat Christophe Decultot het roer van me overneemt. Zijn ervaring maken van hem de ideale persoon om de toekomstige uitdagingen tot een goed einde te brengen."

Hans De Jaeger (links) geeft op 1 april de fakkel door aan Christophe Decultot, als president van Honda Benelux.

Christophe Decultot werd in 2007 aangesteld als directeur van de autodivisie van Honda Frankrijk. Hij doorliep geleidelijk aan alle managementfuncties om uiteindelijk vicepresident te worden in 2014. Dankzij die ervaring bouwde hij doorheen de jaren expertise op in alle markten waar Honda actief is: automobiel, motorfietsen, tuinmachines, maritieme oplossingen en industriële toepassingen.

In 2021 volgt dus een nieuw professioneel hoofdstuk voor Christophe Decultot:

Gedurende mijn hele carrière bij Honda stelde ik als doel om de visie en de waarden van het merk in Frankrijk uit te dragen en te ondersteunen. Ik ben dan ook erg trots en blij dat de Honda Motor Group mij deze nieuwe internationale verantwoordelijkheid toevertrouwt. Graag wil ik alle teams bedanken waarmee we in Frankrijk een mooie pagina geschiedenis konden schrijven voor Honda. De Benelux vormt een nieuwe uitdaging die ik met dezelfde teamgeest tegemoet ga.”

Christophe Decultot studeerde af aan de ESCRA in Le Mans en bracht het grootste deel van zijn carrière door in de wereld van de automobielindustrie bij Japanse en Europese groepen.

 

Foto's: Honda Benelux

Bron: persbericht Honda Benelux

Geschreven op 18 maart 2021
© Motoren & Toerisme