Industrienieuws: BMW geeft motorblokken aan technische scholen

Voortaan kunnen de leerlingen Motortechniek van zeven Vlaamse scholen hun technische kennis oefenen op de nieuwste generatie motorblokken van de BMW 750 GS en BMW 850 GS motorfietsen. Voor de scholen is dit een unieke gelegenheid om over het nieuwste didactisch materiaal te beschikken. BMW Group Belux wil met deze samenwerking de scholen helpen meer jongeren op te leiden tot motorfietstechnicus, wat net als de job van autotechnicus een knelpuntberoep is.

BMW Group Belux werkt als sinds 2014 samen met opleidingen autotechnicus binnen het kader van duaal onderwijs. Zo kunnen leerlingen stage lopen bij een concessie in hun buurt, worden onderdelen en cursussen ter beschikking gesteld én krijgen leerkrachten een zomeropleiding. Omdat ook de BMW Motorrad-concessies nood hebben aan goed opgeleide en gemotiveerde jongeren, zal dit programma in de toekomst ook uitgebreid worden naar motortechnici-in-spé.

De zeven scholen krijgen van BMW Motorrad Belux ieder een exemplaar van dit paralleltwin motorblok uit de F 850 GS.

Zeven Vlaamse scholen namen op 1 april een motorblok in ontvangst: Don Bosco Halle, GO Redingenhof Leuven, Karel De Grote Hoboken, PCVO Groeipunt Ninove, Vives Kortrijk, VTI Oostende en VTI Zeebrugge. 

Voor Marc De Groof van BMW Motorrad Belux is dit programma een win-win: “Onze twintig BMW Motorrad concessies hebben de voorbije jaren steeds mooie groeicijfers neergezet. Om onze steeds groeiende klantenbasis op de best mogelijke manier te helpen, kiezen wij ervoor om structureel te werken aan een grotere instroom van jong talent. Op die manier kunnen wij de verschillende scholen ook een echte meerwaarde bieden.”

Bron: persbericht BMW Motorrad Belux

Foto: BMW Motorrad Belux

Geschreven op 4 april 2019
© Motoren & Toerisme