Industrienieuws: Bihr en Ip Store bundelen de krachten

Na de overname van Rino Trading door Hoco Parts vindt opnieuw een belangrijke verschuiving plaats in het Belgische motorlandschap.  Bihr kondigde vandaag aan dat het IP Store voor 100% heeft overgenomen. IP Store is niet alleen de toonaangevende distributeur van motorbanden in België maar heeft ook merken zoals Sidi en Scott,  in z'n portfolio.

Als gevolg van deze overeenkomst is Bernard De Longueville, momenteel CEO van IP Store en één van de meest bekende tweewielerprofessionals in België, benoemd tot Sales Director Belgium voor Bihr. Het doel van de transactie is tweeledig: ten eerste zal Bihr door de overname van IP Store haar commerciële voetafdruk in België verder versterken.

Vervolgens zal de transactie op zeer korte termijn de klanten van IP Store laten profiteren van het grotere productaanbod van Bihr. Omgekeerd zullen de klanten van Bihr in België binnenkort profiteren van de producten die exclusief door IP Store worden gedistribueerd.

Ik ben erg blij dat ik me bij Bihr kan aansluiten om onze gezamenlijke activiteiten tot een ongekend niveau te laten groeien. De kracht van het Bihr-aanbod in combinatie met onze zeer diepe Belgische roots zal zeer gunstig zijn voor onze klanten”, aldus Bernard De Longueville, net benoemd tot Sales Director Belgium.

We zijn erg blij om met IP Store samen te werken” zei Christophe Piron, CEO van Bihr. “Met deze transactie wordt Bihr niet alleen de uitgesproken leider in de distributie van motorbanden in België, maar hebben we ook de mogelijkheid om een aantal merken die ons nog ontbraken, toe te voegen aan Bihr’s productenaanbod.”

Ten slotte zal door deze transactie ook Bihr’s management team versterkt worden want met de benoeming van Bernard De Longueville als Sales Director Belgium, zal Dominique Jamar, -die tot nu toe commercieel verantwoordelijk was voor België- zich volledig kunnen richten op Business Development (nieuwe producten, diensten en regio’s). “Ik ben erg blij dat Bernard de leiding neemt over de verkooporganisatie van Bihr Belgium. Hij is waarschijnlijk één van de meest ervaren en gekende personen op onze Belgische markt,” zei Dominique Jamar.

Terwijl ik de Belgische markt goed in de gaten blijf houden, zal ik de komende maanden veel meer tijd hebben om me te richten op de ontwikkeling van nieuwe diensten en om me volledig te wijden aan de ontwikkeling van de verkoop in de nieuwe markten die we vorig jaar betraden,” voegde ze eraan toe.

Bron: persbericht Bihr

Foto's: Bihr

Geschreven op 6 januari 2020
© Motoren & Toerisme