Iconische Fat Boy uit Terminator 2 geveild voor recordbedrag

De Harley-Davidson Fat Boy die vorige week voor $ 480.000 van eigenaar verwisselde tijdens de ‘Icons & Legends of Hollywood’-veiling in Los Angeles, is niet zomaar een Fat Boy. Het is wellicht de meest iconische motorfiets uit de filmgeschiedenis, het vervoermiddel van Arnold Schwarzenegger in de blockbuster ‘Terminator 2: Judgment Day’ uit 1991.  We mogen gerust stellen dat de aanwezigheid van de Fat Boy in de tweede Terminator-film, één van de betere voorbeelden van ‘product placement’ooit was.

Dat wisten ze ook bij veilinghuis Profiles in History, dat een minimumprijs van $ 200.000 op de Fat Boy had gezet. En dat ondanks het feit dat de machine uit modeljaar 1991 zich in verre van perfecte staat bevond. Tijdens de productie had de machine krassen op het voor- en achterspatbord, alsook de massieve voorvork opgelopen. Bovendien was het zwarte vinyl-zadel op drie plaatsen gescheurd en had men geen idee of de mechaniek van de Harley-Davidson het nog zou doen, al heeft de motorfiets maar 392 mijlen op de teller staan.

Dat de Fat Boy uit Terminator 2, zelf een icoon is bleek uit de uiteindelijke verkoopprijs van $ 480.000. Daarmee overtrof de Harley-Davidson zelfs ruimschoots de hoogste verwachting van Profiles in History. Wie de kostbare tweewieler heeft verworven is niet duidelijk. In de video hierboven, een fragment uit ‘Terminator 2: Judgment Day’ zie je hoe ‘Arnie’ met de Fat Boy, vertrekt nadat hij de sleutels heeft ‘geleend’ van een biker.

Geschreven op 14 juni 2018
© Motoren & Toerisme