Harley-Davidson opent Adventure Centre in Balen

In het jaar waarin het z'n 120e verjaardag viert, kijkt Harley-Davidson vol zelfvertrouwen richting toekomst. Zo opende het onlangs het Amerikaanse merk onlangs in ons land het H-D Adventure Centre Benelux. Op dit terrein van 13 ha. in de Balense deelgemeente Olmen gaat Harley-Davidson Pan America 1250-rijders opleiden inzake offroad-rijden. 

Harley-Davidson heeft nu een trainingsprogramma uitgewerkt waarin je op één dag de basistechnieken van het offroad-rijden aangeleerd krijgt. De training is toegankelijk voor iedereen, of je nu een offroad-veteraan bent of nog nooit op onverharde ondergrond hebt gereden. Na de ontvangst met koffie en thee volgt een half uur theorie. Vervolgens ga je onder begeleiding van de offroad-instructeurs deze theorie in de praktijk brengen. Na de lunch volgt een rondrit door de omgeving, waarin je het geleerde in echte offroad-situaties toepast. De rit duurt zo’n 2,5 uur. Na terugkomst op het terrein ontvang je een officieel H-D Pan America Adventure Diploma en ben jij klaar voor alles wat de natuur je voor de wielen gooit. De kosten voor de gehele training zijn EUR 299,- (incl. BTW), inclusief gebruik van de H-D Pan America, lunch en koffie.

Het gloednieuwe H-D Pan America Adventure Centre ligt in Balen (België), op ongeveer 20 kilometer van de Nederlandse grens. Dit unieke, 13 hectare grote offroad-terrein is de perfecte locatie om te leren rijden op onverharde ondergrond. Van single tracks tot gravelpaden en hellingen, het terrein heeft alles om offroad-technieken aan te leren. Bovendien liggen er in het prachtige Kempense landschap nog talloze mooie offroad-wegen door de bossen, zodat jouw 2,5 uur durende offroad-rit je alles biedt wat je hoopt (en meer).

Meer weten of boeken? Zie: www.hdadventurecentre-benelux.com.

 

Bron: persbericht Harley-Davidson

Geschreven op 16 mei 2023
© Motoren & Toerisme