THE GREAT RELAY: Harley-Davidson organiseert avontuur voor het goede doel

De Harley Owners Group, beter bekend als H.O.G., is de grootste en meest betrokken merkenclub ter wereld. De H.O.G. heeft meer dan 1 miljoen leden in alle uithoeken van de wereld. Deze zijn verenigd in lokale, door dealers gesponsorde ‘chapters’. Op 21 mei slaan 25.000 H.O.G. leden van 90 chapters in 13 landen de handen ineen om te beginnen aan een waanzinnig avontuur.

In maar liefst 90 etappes rijden zij de gloednieuwe Harley-Davidson Pan America vanuit Londen naar Luxemburg en vervolgens door de Benelux en Duitsland naar de het noordelijkste punt van het Europese continent, de Noordkaap. Daarna daalt de motor af naar Oslo, Kopenhagen en maakt vervolgens de oversteek naar Engeland, waarna de motor in 38 etappes door Engeland en Ierland terug naar Londen gereden wordt. Na ruim 14 weken, 13 landen, 90 dealers en 15.000 afgelegde kilometers beëindigt de Pan America zijn reis in de Britse hoofdstad.

Great, greater, greatest

The Great Relay is een klassieke motorestafette, iedere etappe is een openbare ride-out. Startpunt is altijd de lokale H-D-dealer. Het aan die dealer verbonden H.O.G. chapter zet een geweldige route uit die eindigt bij de volgende H-D-dealer. Daar wordt de karavaan ontvangen in samenwerking met het lokale H.O.G. chapter. De volgende dag vertrekt dat chapter met in zijn midden de Pan America. Dit 15.000 kilometer lange avontuur is zo de ultieme test voor Harley-Davidsons eerste 'adventure touring'-model, dat gebouwd is om grenzen te verleggen en de verhoudingen in het allroad-segment flink op te schudden. Deze onuitgegeven Harley-Davidson is van de grond af ontworpen, met het oog op avontuur, waar dan ook ter wereld. 

Zelf meerijden

Wie jij ook bent en wat je ook rijdt, Harley-Davidson en de aangesloten H.O.G. chapters nodigen je van harte uit om mee te rijden. Eén etappe, meerdere etappes of de hele route, alles mag. Door de vorm van deze relay leent hij zich goed om binnen lokale geldende coronarichtlijnen plaats te vinden. De route van The Great Relay staat op de website www.thegreatrelay21.com en ook op de My Drive applicatie van TOMTOM. Je vindt er van iedere etappe de route als GPX-bestand, gratis te downloaden.

 

De nieuwe Harley-Davidson Pan America wordt dé held van dit avontuur!

Draag je steentje bij: Two Wheels for Life

Door mee te rijden krijg jij niet alleen de kans om de Harley-Davidson Pan America zelf te ervaren, ook kun je zo je steentje bijdragen aan het inzamelen van geld voor Two Wheels For Life. The Great Relay steunt namelijk deze hulporganisatie, die al sinds 1989 in Afrikaanse landen motoren inzet als transportmiddel voor gezondheidszorg. Op de motor onderwijzen en vaccineren zij gemeenschappen, transporteren zij medicijnen en vaccins en ondersteunen zij lokale artsen. Zo bieden ze maar liefst 47 miljoen mensen meer of betere toegang tot gezondheidszorg, waaronder COVID-19-vaccins. Je ziet: The Great Relay heeft alles in zich om een onvergetelijk avontuur te worden, en dat met een gouden randje. Meerijden (en doneren) dus! Er zijn mooie prijzen te winnen voor fundraisers die het meeste geld ophalen, zoals een trip naar Afrika om het werk van Two Wheels for Life met eigen ogen te zien! Doe mee.

 

Meer info over The Great Relay, de route, de deelnemende dealers en chapters en natuurlijk de nieuwe Harley-Davidson® Pan America™ vind je via www.thegreatrelay21.com

 

Bron: persbericht Harley-Davidson

Beeldmateriaal: Harley-Davidson

Geschreven op 9 april 2021
© Motoren & Toerisme