Future Metal: Triumph Rocket 3

Begin mei lanceerde Triumph de Rocket 3 TFC. Deze ‘reïncarnatie’ van de machtige Rocket 3 als Triumph Factory Custom-model (TFC) heeft Triumph beslist geen windeieren gelegd. Want anderhalve maand na de lancering van de Rocket 3 TFC meldde Triumph al dat alle 750 voorziene exemplaren verkocht waren. Een klinkend succes dus voor deze premium motorfiets.

En dat voedt natuurlijk ons vermoeden dat deze Rocket 3 TFC slechts een eerste aanzet was. Triumph zal in de komende maanden meer dan waarschijnlijk ook een basisversie van de vernieuwde Rocket 3 op de markt brengen. Verwacht dus een Britse power cruiser met een dijk van een motor. De 2500cc driecilinder genereert een maximaal vermogen van 182 pk en is daarmee de krachtigste productie-Triumph motorfiets ooit. Ook het koppel mag er zijn met 225 Nm.

Het verschil met de TFC-versie zal ‘m wellicht in de afwerking zitten. Minder of geen koolstofvezel componenten en een minder luxueus zadel. LED-verlichting behoort waarschijnlijk wel tot de basisuitrusting, tenslotte hebben we het hier over een premium motorfiets voor modeljaar 2020.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto: Triumph

Geschreven op 22 juli 2019
© Motoren & Toerisme