Future Metal: Moto Guzzi Le Mans

Foto: Moto Revue/Oberdan Bezzi

Tekst: Bart Jacobs

Volgens onze Franse collega’s van Moto Revue, zit er bij Moto Guzzi iets leuks in de pijplijn. Het Italiaanse traditiemerk uit Mandello del Lario broedt namelijk op een moderne interpretatie van de Le Mans. De Le Mans was een sportieve machine waarmee Moto Guzzi in de jaren ’70 en ’80 hoge ogen gooide.

 

De oorspronkelijke Moto Guzzi 850 Le Mans uit 1976.

Voor de Le Mans zou Moto Guzzi voortborduren op het mechanische gedeelte – met als blikvanger de eigenzinnige dwarsgeplaatste V-twin - van de V85 TT. Dat maakt dat de sportieve neo-retromachine allicht als ‘850 Le Mans’ door het leven zal gaan. De oorspronkelijke machine uit 1976 droeg ook die naam. Of Moto Guzzi naar de referentie ‘Le Mans IV’ zal gebruiken – de nieuwe Le Mans zou de vierde 850 Le Mans zijn – is niet duidelijk.

Bovendien zou het ook kunnen dat de Automobile Club de L’Ouest, de organisator van de legendarische 24 Heures du Mans en de 24 Heures du Mans Moto, zich tegen de introductie van de naam 'Le Mans' verzet.

Oberdan Bezzi's interpretatie van de nieuwe Moto Guzzi Le Mans.

De 850 Le Mans (IV) zou een maximaal vermogen van om en bij de 90 pk hebben, een cijfer dat volstaat voor een sportieve neo-retromachine. 

Geschreven op 30 september 2019
© Motoren & Toerisme