Fusie Paaschburg & Wunderlich en Bihr krijgt vorm

Paaschburg & Wunderlich werd door Bihr overgenomen in juni 2021. Bihr werd op zijn beurt overgenomen door het Amerikaanse Arrowhead in oktober 2022. Tot op heden bleven de entiteiten wat naast elkaar bestaan met aardig wat overlap in de productportfolio. Tegen het einde van dit jaar wordt een duidelijke strategie uitgerold, onder de naam Paaschburg & Wunderlich.

Dat Paaschburg & Wunderlich is overigens niet te verwarren met de eveneens Duitse specialist van accessoires voor de BMW GS, die ook Wunderlich heet en in de buurt van Bonn gevestigd is. Paaschburg & Wunderlich heeft zijn hoofdzetel in Glinde in het noorden van Duitsland. De samensmelting levert in de eerste plaats schaalvoordelen en een groter netwerk op, waardoor de groep nog sterker zal staan.

Deze fusie en de nieuwe merkstrategie zijn voor ons een belangrijke stap op weg naar een nog sterkere marktpositie. We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van bewezen expertise, uitstekende service en een uitgebreid merkenportfolio onze dealers nog meer waarde zal bieden.

Peter Hakanson, Managing Director

Het nieuwe bedrijf trekt binnenkort ook voluit de kaart van het eigen merk HIGHSIDER, waaronder ook de andere eigen accesoires van Shin Yo, LSL, V-Parts, en Vicma zullen gaan vallen. Daarnaast wordt ook de uitgebreide waaier aan bekende namen die ze verdelen, waaronder Arai, Bell, Maxxis en tientallen andere, verfijnd, geïntegreerd of vervangen door eigen HIGHSIDER alternatieven.

Bihr in Amerikaanse handen

Geschreven op 2 mei 2024
© Motoren & Toerisme