Industrienieuws: Bihr in Amerikaanse handen

De zakenkrant De Tijd meldt dat de Kontichse holding Alcopa – dat ook Suzuki- en SYM-importeur Moteo onder z’n hoede heeft – dochterbedrijf Bihr verkocht heeft. De van oorsprong Franse distributeur van motor-accessoires en -kledij komt op die manier in handen van het Amerikaanse Arrowhead Engineered Products. Het is geen geheim dat Alcopa zich al een tijdje aan het terugtrekken is uit de Automotive sector en dus komt de zet niet als een verrassing.

Arrowhead Engineering Products (AEP) daarentegen, is juist volop aan het investeren in diezelfde sector. De Italiaanse aftermarket-fabrikant van ondermeer zuigers Vertex was al langer in handen van het bedrijf uit Minnesota. Begin dit jaar verwierf AEP ook Western Power Sports, die distributeur is volledig gericht op accessoires en kledij voor recreatieve motorrijders. In de portfolio van WPS zitten ondermeer huismerken Fly (offroad-kleding) en Highway 21 (kledij gericht op Amerikaanse toerrijders), GMAX Helmets (helmen).  

Hoe Arrowhead Engineering Products Bihr in z’n portfolio zal integreren is vooralsnog niet duidelijk. Bihr verdeelt in Europa helmenmerken als Arai en Bell en kledingmerken als Oxford en RST. Of die merken ook in de Bihr-catalogus blijven is vooralsnog onduidelijk.

 

 

Tekst: BJ

 

Geschreven op 18 juli 2022
© Motoren & Toerisme