FIM Europe lanceert keurmerk voor motorhotels

FIM

FIM Europe, de Europese arm van de internationale motorsportfederatie FIM (Fédération International de Motocyclisme), richt zich naast het organiseren van Europese motorsportkampioenschappen ook op motortoerisme. Dat als motorrijder overnachten nog steeds evident is in elk Europees hotel, bleek uit de bevindingen van de toercommissie van FIM Europe. Daarom ontwikkelde het een programma om hotels, die bepaalde specifieke diensten voor motorrijders aanbieden, van een FIM Europe-keurmerk te voorzien. Onder die specifieke diensten voor motorrijders vallen volgens de toercommissie van FIM Europe zaken zoals een wasdienst (om bvb. natte regenkledij te wassen en te drogen tijdens de overnachting) en bijstand op technisch gebied.

Voorlopig dragen hotels uit 14 verschillende Europese landen het FIM Europe-keurmerk van motorvriendelijk hotel. Die verschillende landen zijn: België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Oostenrijk, San Marino, Slovenië, Tsjechië,  Zwitserland.

Je vindt de lijst met alle hotels terug op de website van FIM Europe: www.fim-europe.com. In een tweede fase zal FIM Europe zich ook op motorvriendelijke campings gaan richten.

Geschreven op 9 mei 2018
© Motoren & Toerisme