Extinction Rebellion viseert Salon

De milieuactivisten van Extinction Rebellion kondigen op hun website aan dat ze morgen (zaterdag 18 januari) actie zullen voeren op het Auto-en Motorsalon. Extinction Rebellion noemt de actie ‘Leugensalon’ en wil zo naar eigen zeggen “het bedriegelijke beeld dat de auto-industrie van zichzelf schetst corrigeren”.

De beruchte actiegroep licht op z’n website alvast een tipje van de sluier op. “Op deze dag zullen honderden in kleine autonome groepen georganiseerde deelnemers een aantal geweldloze doch disruptieve acties uitvoeren in en rond het Autosalon. Deelnemers kunnen kiezen uit een “menu” aan verschillende acties, variërend van kleine bewustmakingsacties op de lokale parkings, tot meer disruptieve acties zoals het ter plekke geven van speeches, het zich vastlijmen aan tentoongestelde voertuigen of het aanbrengen van namaakbloed op auto’s. Het “Leugensalon” zal eindigen met een grote collectieve actie waarvan de aard op de dag zelf aangekondigd zal worden.”

Hoeveel actievoerders er morgen effectief zullen komen opdagen, valt moeilijk in te schatten. Extinction Rebellion lanceert via sociale media een oproep daartoe, maar stelt ook duidelijk dat daar consequenties aan kunnen vasthangen. “Deelnemers zijn zich bewust van de wettelijke gevolgen van hun acties en zijn bereid gearresteerd te worden.”

In hoeverre de standen in de ‘motorpaleizen’ 8 en 9 geviseerd zullen worden door de Extinction Rebellion activisten is nog onduidelijk. Maar een aantal standhouders uit de motorindustrie uitten deze week alvast hun bezorgdheid over eventuele acties van Extinction Rebellion

 

Bron: Extinction Rebellion

Foto: Extinciton Rebellion

 

Geschreven op 17 januari 2020
© Motoren & Toerisme