Ewan McGregor uithangbord voor Moto Guzzi V85 TT-campagne

Ewan McGregor is weer herenigd met z’n favoriete motormerk, Moto Guzzi. De Schotse acteur neemt de rol van ‘ambassadeur van de V85 TT’ op zich. De ster van films zoals Trainspotting en Star Wars, aanvaarde z’n ambassadeursrol pas nadat hij zelf met de nieuwe Moto Guzzi allroad gereden had.

McGregor heeft al lang een boontje voor het iconische Italiaanse motormerk. De Schot bezocht in z’n eerste roadmovie, ‘The long way down’ (2007) al het Moto Guzzi-hoofdkwartier, in Mandello del Lario. Enkele maanden later bezocht McGregor opnieuw de fabriek aan de boorden van het Lago di Como en dat ter gelegenheid van de Giornate Mondiali Moto Guzzi, het tweejaarlijkse hoogfeest van het merk. Hij maakte van die gelegenheid ook gebruik om er z’n witte Guzzi California Vintage op te pikken. Enkele jaren later in 2013, fungeerde McGregor als ‘gastheer’ tijdens de lancering van de California 1400 in het uitgestrekte West Australia.

Moto Guzzi V85TT-ambasseuder Ewan McGregor geniet van de zon op een Sardijns strand.

Voor z’n kennismaking met de nieuwe Moto Guzzi V85TT trok Ewan McGregor naar het Italiaanse eiland Sardegna. Een ideale locatie voor de V85TT want het eiland biedt een uitgelezen mix van geasfalteerde en onverharde wegen. Als gepassioneerd motorrijder kon McGregor er dan ook volop z’n hart ophalen.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto’s: Moto Guzzi Stampa

 

Geschreven op 5 juni 2019
© Motoren & Toerisme