E-mobility: Europese verkoop elektrische tweewielers in de lift

Uit cijfers die de ACEM – de Europese koepelorganisatie van motor- en bromfietsconstructeurs – vandaag publiceerde, blijkt dat de verkoop van elektrische bromfietsen flink in de lift zit. In 2018 werden er in de hele EU 39.701 nieuwe elektrische bromfietsen geregistreerd. Dat is een toename van maar liefst 46,9% ten opzichte van een jaar eerder. In 2017 werden er 27.029 elektrische bromfietsen geregistreerd.

Antonio Perlot, de secretaris-generaal van de ACEM, zei over deze toename: “De verkoop van elektrische bromfietsen, motorfietsen en quads vertoont sinds 2011 een opwaartse trend. Dat geldt met name vooral voor de segmenten die op kort en middellang pendelverkeer zijn gericht en waarvoor elektrificatie relatief makkelijker is.

Ook de verkoop van elektrische motorfietsen zat vorig jaar in de lift. In totaal werden er in 2018, 7478 nieuwe elektrische motorfietsen geregistreerd in de EU. Dat is een toename van 81,5% ten opzichte van 2017. Niettemin zijn elektrische motorfietsen voorlopig nog steeds een niche, die slechts 0,75% van de totale motormarkt bedraagt.

 

Tekst: Bart Jacobs

Bron: ACEM

Foto: Vespa

Geschreven op 12 februari 2019
© Motoren & Toerisme