E-Mobility: BMW en Mercedes gaan samenwerking aan

Het gebeurt niet vaak dat twee reuzen, die uit dezelfde industrietak en dan ook nog uit hetzelfde land komen, gezamenlijk aan één-en-hetzelfde project werken. Toch is het net dat wat er in Duitsland gaat gebeuren. Daar hebben BMW Group en Daimler-Benz AG de handen in mekaar geslagen. Beiden merken gaan hun mobiliteitsdiensten samenvoegen om zo tot een duurzaam stedelijk mobiliteitssysteem voor hun klanten op poten te zetten. Het systeem omvat vijf joint-ventures op vijf verschillende vlakken.

 

Die vijf joint-ventures zijn:

 

  • Reach Now: multimodale diensten
  • Charge Now: oplaadsystemen voor elektrische voertuigen (EV’s)
  • Park Now: parkeerdiensten
  • Share Now: deelsystemen voor EV’s
  • Free Now: een systeem om taxidiensten te groeperen.

 

 

Op de laatste joint-venture na, zijn dit allemaal diensten en systemen die ook toepasbaar zijn op elektrische tweewielers. Voorlopig heeft alleen BMW een elektrische scooter in z’n model line-up zitten. Niets sluit echter uit dat ook Daimler-Benz, op middellange termijn, geen werk zal maken van tweewielige EV’s. Moest dit  zo zijn, dan zal dat wellicht onder een andere merknaam dan Mercedes-Benz gebeuren. Een elektrische tweewieler van Smart valt dus niet uit te sluiten.

 

Beiden Duitse autoreuzen kondigden aan dat ze tezamen zo’n € 1 miljard in de joint-ventures zullen investeren. Momenteel hebben bovenstaande joint-ventures samengeteld reeds zo’n 60 miljoen klanten wereldwijd. BMW Group en Daimler-Benz AG verwachten dat de samenwerking nog eens 1000 bijkomende nieuwe banen kan opleveren.

 

Tekst: Bart Jacobs

Bron: BMW Group Press

Foto: BMW Group Press

 

Geschreven op 25 februari 2019
© Motoren & Toerisme