De 10 belangrijkste nieuwigheden van de Intermot 2018

Alles op een rijtje

1. Indian FTR1200 en FTR1200S

Het Amerikaanse merk brengt de fonkelnieuwe FTR 1200, afgeleid van hun succesvolle flat track racer FTR750. Enkele typerende elementen zoals het buizenframe, de achterbrug en de kettingaandrijving zijn overgenomen op het straatmodel. De motor beschikt over een vloeistofgekoelde 1203cc V-twin blok en produceert 120 paarden.

2. Update voor de Super Duke GT

Het sportieve tourmodel van KTM trekt een nieuw jasje aan voor 2019. Naast een nieuwe ledkoplamp en een nieuw windscherm, zijn er ook onderhuidse wijzigingen doorgevoerd. Zo is de GT nu uitgerust met de semi-actieve vering van WP en is het vermogen lichtjes gestegen naar 175pk.

3. Wedergeboorte Suzuki Katana

Suzuki neemt deel aan de race in de opkomende retro-markt met de Katana. De naam en de looks zijn gebaseerd op het succesvolle model uit 1981. Een op maat gesneden blok van de GSX-R1000 zorgt ervoor dat de Katana vlotjes van zijn plek komt.

4. Drie maal opgefrist

De drie modellen (Full Throttle, Cafe Racer en Desert Sled) van de Scrambler reeks worden opgefrist en krijgen standaard Cornering ABS. Het mag duidelijk wezen dat de Scrambler reeks voor Ducati een alsmaar prominentere rol krijgt. 

5. BMW R1250GS en R1250RT

Uiteraard mag de nieuwe GS niet ontbreken in dit lijstje, misschien wel één van de belangrijkste motoren van de moderne wereld. Benieuwd of ze zichzelf als benchmark hebben overtroffen? In het volgende magazine vindt u een uitgebreide rijtest van de GS. De RT zullen we in november aan de tand voelen. Zeker is wel dat het nieuwe blok met extra punch veelbelovend oogt. 

6. Moto Guzzi V85 TT

Misschien wel de meeste verfrissende nieuwkomer op deze beurs. Geheel onverwacht komt Moto Guzzi met een retro-ogende all road in het middensegment. Felle kleuren en een origineel ontwerp zorgen voor positieve reacties op de redactie.

7. Aprillia updates

De Tuono V4 1100 krijgt voor modeljaar semi-actieve vering die in samenwerking met öhlins ontwikkeld werd. De Aprillia Shiver 900 krijgt twee nieuwe kleurpaletten en belangrijker, de mogelijkheid om de routenavigatie van je smartphone te integreren in het display. Ook de RSV4 RR heeft twee nieuwe kleuren op de optielijst, Rivazza grijs en Arrabiata zwart. 

8. Yamaha: nieuwe YZF-R125 en MT07 GT

De kleinste van Yamaha krijgt grootse technologie. De motor wordt standaard uitgerust met variabele kleptiming en krijgt een afgeslankte maar preciezere slip-koppeling. Voorts komt Yamaha met een lichte toerversie in hun GT gamma. Na de Tracer 900 GT stellen ze nu de lichtere 700 voor. Ongetwijfeld een degelijke toerfiets voor een betaalbare prijs.

9. Kawasaki 

Kawasaki vervolledigt de 125cc markt met twee nieuwe modellen, een naked model en een race model. Hiermee volgt het Japanse markt de nood om aanwezig te zijn bij de start van de beginnende motorrijder. De Z10X-R krijgt een vermogensupgrade van 3pk naar een totaal van 200pk. Verder krijgt hij de KQS bi-directionele quickshifter en nieuwe kleuren.

10. Triumph Street Twin

De Street Twin is een belangrijk model in de verkoopcijfers van Triumph. Het vermogen van het blok stijgt van 54 naar 64 pk maar het koppel blijft gelijk. Men verweet de Street Twin dat het 900cc blok te weinig souplesse toonde, hopelijk is dit verleden tijd met de gestegen waarden. 

Lees alle details over de laatste nieuwigheden van de Intermot in ons magazine dat half oktober in de winkel ligt.

Geschreven op 3 oktober 2018
© Motoren & Toerisme