Bonneville Gold Line Editions

Triumph weet als geen ander om een extra strik te leggen om haar klassieke modellen. Deze keer geen strik maar een handgeschilderde gouden lijn waardoor het plaatje net iets exclusiever oogt. 

De acht modellen van het Modern Classic gamma krijgen dus een extra kleurstelling, allemaal afgewerkt met een handgeschilderde gouden lijn. Het klinkt zweverig maar eerlijk is eerlijk, deze modellen doorstaan überhaupt de tand des tijds zonder al te veel moeite maar deze kleurstellingen zien er behoorlijk gelikt uit. Er wordt niet gesproken over een oplage maar deze edities zijn slechts een jaar beschikbaar. De motoren in kwestie zijn natuurlijk van de laatste generatie met de nodige updates die recent zijn doorgevoerd doorheen dit gamma. Voor de 900 cc-modellen moet je rekenen op een extra € 600,00 en voor de 1.200 cc-modellen dikt de prijs met € 800,00 aan voor het extra vakmanschap. 

In de bijgevoegde perstekst beschrijft Triumph hoe de gouden lijn met de hand wordt aangebracht maar geniet vooral van de foto's. 

“Triumph heeft een toonaangevende expertise op vlak van handgeschilderde gouden lijnen. Een expertise die ongelofelijk geduld, jarenlange training en de meest vaste hand vereist.

Het ontwerp van veel van de Gold Line-uitvoeringen begint bij een tweekleurig basisschema waarbij het verbindingspunt tussen de twee kleuren afgevlakt is. De gouden lijn wordt vervolgens zorgvuldig met de hand aangebracht door de artiest, meestal in één ononderbroken streek. Daarvoor gebruiken ze een erg gespecialiseerd en zacht zwaardpenseel. Nadat de streep aangebracht is, beschermt de artiest deze tegen de elementen aan de hand van een doorzichtige laklaag.

De lak die gebruikt wordt voor de gouden lijnen bestaat uit een zorgvuldig uitgedokterde mix van een mengkleur met een celluloselak. De zorgvuldige mengeling levert een eindproduct op met exact de juiste consistentie. Normale autolak is namelijk te dun voor dit penseelwerk.

Net als op elke met de hand afgelijnde Triumph voegt de artiest ten slotte zijn initialen toe aan elke Gold Line-uitvoering. Deze afwerking zorgt voor een persoonlijke touch en maakt elke handgeschilderde Triumph extra uniek.”

Prijzen en meer info op: www.triumphmotorcycles.be/motoren/classic

Triumph Bonneville Bobber Gold Line

Triumph Scrambler 1200 XC Gold Line

Triumph Scrambler 1200 XE

Triumph Speedmaster Gold Line

Triumph Street Scrambler Gold Line

Triumph T100 Gold Line

Triumph T120 Black Gold Line

Triumph T120 Gold Line

Tekst: Charly de Kinderen

Foto's: Triumph Motorcycles

Geschreven op 26 oktober 2021
© Motoren & Toerisme