BMW HP2 voor cursisten Syntra Midden-Vlaanderen

De cursisten van de opleiding ‘motorfietsentechnicus’, van Syntra Midden-Vlaanderen, werken sinds deze week aan een BMW HP2. De HP2 is een gift van BMW Motorrad Belux en kadert in BMW’s ‘Education Program. Onder die noemer werkt de constructeur al geruime tijd samen met technische scholen in België en Luxemburg.

Sinds begin dit jaar prijkt ook Syntra Midden-Vlaanderen op de partnerlijst van BMW’s Education Program.  En vorige week werd de samenwerking nog iets concreter, toen BMW een HP2 afleverde in de Syntra-campus van Asse. Het is in die campus dat Syntra cursisten opleidt tot motorfietsentechnicus. Een aantal van hen koestert professionele plannen en wil ooit zelf een zaak starten, terwijl andere cursisten dan weer de opleiding als hobby volgen. Niettemin delen allen dezelfde passie voor motortechniek.

De BMW HP2 zal in de Syntra-campus van Asse gebruikt worden om de cursisten diagnoses te leren stellen, alsook om fouten te leren zoeken en deze op te lossen. Op die manier leren ze werken zoals dat nu in het BMW-netwerk gebeurt.

Wie geïnteresseerd is in een opleiding als bromfiets- of motorfiets-technicus kan bij Syntra Midden-Vlaanderen terecht voor een voltijdse dagopleiding van één jaar of een avondopleiding van vier jaar.

 

Bron en foto: Syntra Midden-Vlaanderen

Tekst: Bart Jacobs

 

Geschreven op 8 februari 2019
© Motoren & Toerisme