Benelli valt in de smaak op Motorsalon

Twee weken geleden maakte Moteo op de persdag van de Brussels Motor Show bekend dat het voortaan Benelli zal importeren in de Benelux en Frankrijk. Na tien dagen Brussels Motorsalon lijkt dat al volop doorgedrongen te zijn bij het Belgische motorpubliek.

Marketingmanager Thomas Vanoutryve is alvast tevreden over de belangstelling voor het Italiaans-Chinese merk.  Vanoutryve: "Het was initieel niet de bedoeling om Benelli's te verkopen op het Salon, wel om het merk er in de belangstelling te zetten. Maar ondertussen merkten we dat er ook al geïnteresseerde kopers waren." Dat bleek vooral het geval te zijn voor de TRK 502, de reislustige hoogpoter van Benelli. "Daar kregen we op het Salon dagelijks een bestelling voor binnen!", glimlacht Vanoutryve.

Ook het opzetten van een dealernetwerk voor Benelli loopt vlotter dan gepland. "Heel wat dealers zien het wel zitten om een ambitieus budgetmerk aan hun merkenportfolio toe te voegen en kwam daarom bij ons polsen. Tussen de potentiële gegadigden zitten ook enkele bestaande Suzuki-dealers. We hadden een netwerk van 10 Belgische dealers vooropgesteld voor Benelli, maar we willen ons daar niet op vastpinnen. Misschien is er wel ruimte voor een dozijn dealers", aldus nog Thomas Vanoutryve.

Moteo hoopt begin maart het nieuwe Benelli-dealernetwerk gefinaliseerd te hebben. Ontdek het hele Benelli-gamma op www.Benelli.com

 

 

Geschreven op 24 januari 2018
© Motoren & Toerisme